„Звезда игра за тебе“ – Помогли смо Савезу за церебралну и дечију парализу

69

Црвена звезда је у оквиру акције „Звезда игра за тебе“ посетила Савез за церебралну и дечију парализу Србије, а том приликом донирана су новчана средства прикупљена од продаје улазница на претходном вечитом дербију у износу од 556 200 динара.

Наш клуб је успешно наставио са кампањом „Звезда игра за тебе“ у оквиру које средства прикупљена од продаје улазница за мечеве нашег клуба на Маракани, усмеравамо за помоћ шест удружења. Овог пута, делегација црвено-белих на челу са председником Светозаром Мијаиловићем, посетила је Савез за церебралну и дечију парализу Србије и представницима ове организације уручила средства у износу од 556 200 динара, што је део прикупљеног новца са утакмице против вечитог ривала у оквиру 1. кола плеј-офа, с обзиром да су за меч против Вождовца биле отворене капије нашег стадиона.

Председник овог удружења Славиша Шушањ, истакао је да ће ова донација бити узузетно значајна, али и нагласио да је Звезда још једном показала своју друштвену одговорност.

Нашем савезу ће ова донација заиста бити од велике користи. Највећи бенефит нашег савеза је што се Црвена звезда поново показала као друштвено-одговорна и што је, не само нашем савезу, већ особама са инвалидитетом изашла у сусрет и играла за нас. Лично сам навијач Звезде од малена, а био сам и члан Спортског друштва Црвена звезда од 1979. године. Увек ћу навијати за Звезду, јер се Звезда воли – закључио је Шушањ.

Председник Црвене звезде – Светозар Мијаиловић је том приликом за камеру наше телевизије да је примарни циљ подизања свести испуњен, али и нагласио да верује да ће се још људи укључити у овакве акције.

Највећа радост коју човек може да доживи је када онима којима је помоћ намењена наша делегација дође да уручи донацију, а они је дочекају са оваквим одушевљењем. Пре свега бих желео да истакнем да је наш основни циљ достигнут, тиме што смо подигли ову акцију на један ниво да многи људи препознају и да се, надам се, укључе у ову акцију и на тај начин помогну особама које имају посебне потребе, како би они били укључени у све као и сви остали чланови нашег друштва. У овом случају, ово је једна од најбројнијих организација, која се суочава са проблемом од најмањег дечијег узраста до одраслог узраста. Особе са церебралном парализом имају велики проблем, али исто тако, ти људи укључујући и децу имају изузетно велике могућности и таленте које остварују кроз разне форме рада и које се могу адекватно укључивати у разне послове друштва. Ми смо имали намеру, пре свега, да скренемо пажњу и да захвлајујући томе што је Црвена звезда веома популаран спортски колектив, велики број људи боље упознамо са акцијама и средствима, како би се проблеми решавали на одговарајуће начине. Наставићемо у овом правцу, јер је велика радост доћи у прилику да осетите захвалност људи којима је акција намењена. Звездаши се увек укључују у хуманитарне акције. Пре свега је понос на људе који припадају Црвеној звезди и који схватају друштвену улогу коју наш клуб има у остваривању прво свог спортског циља, а и на овај начин, показује своју друштвену одговорност. Захваљујући звездашима, Звезда је ово што је данас и изгледа овако како изгледа данас. Поносан сам и на чињеницу да се све ово поклопило са јубиларним мајем, када обележавамо 31 годину од титуле европског и светског шампиона, али и дуплу круну, коју смо ове године остварили – рекао је Мијаиловић.

Црвена звезда је успешно реализовала акцију „Звезда игра за тебе“, а наш клуб ће и убудуће наставити са друштвено-одговорним радом и укључивати се у бројне хуманитарне акције.

Претходни текстВахид Абасов првак Европе!
Следећи текстЗвездиних 100 бодова