Честитке на изванредној „експертизи“, али које утакмице?

79

КК Црвена звезда мтс добио је у уторак поподне експертизу суђења друге утакмице финала плеј офа АБА лиге коју је обавио некадашњи судија из Краљева Милан Маричић.

Овим путем желимо да честитамо на „изванредно“ обављеном послу господину Маричићу уз констатацију да очигледно нисмо гледали и анализирали исту утакмицу.

Ако јесмо, онда са изненађењем констатујемо да бројне спорне ситуације нису ни узете у обзир у овој „експертизи“, попут кључне ситуације у последњој четвртини и неспортског фаула Загорца над Ивановићем (11 секунди пре краја меча) који нигде није ни поменут, а након кога би утакмица била практично решена. О изненадној промени судијског критеријума током првог полувремена, различитом санкционисању појединих ситуација, бројних корака, и осталим грешкама, и да не говоримо…

Колико видимо, основни захтев за ову експертизу, судија Игор Драгојевић није лоше обавио свој посао, нити грешио на штету ривалског клуба, и поред пажљиво и селективно одабраних детаља у овој „експертизи“?

Изненађени смо да су „експертизе“ и захтеви за истима постали од кључне важности посебно појединим медијима (случајно настројенима једном клубу) који су од завршетка недељне утакмице у својеврсној кампањи, али нису биле важне након полуфиналне утакмице у Љубљани где је направљено чак 14 грешака на штету Црвене звезде а однос у слободним бацањима износио невероватних 42-15 у корист ривала?

Случајно или не, један од актера те утакмице, биће судија у среду увече, други је био актер утакмице у којој је током прошлог финала однос у слободним бацањима био 34-17 за ривалски тим? Случајно или не, тај тандем (Болтаузер и Недовић) судио је претходну утакмицу у којој је домаћин био КК Партизан? Како, довољно је погледати снимак те утакмице.

Уз искрену наду да је Милан Маричић ову експертизу радио и урадио без притисака и сугестија са стране, и не искључиво преко платформе “Sinergy”, КК Црвена звезда обавештава јавност да неће учествовати у овој својеврсној кампањи која практично траје од почетка сезоне и која има јасан циљ да подигне тензије у овој серији, и да скрене пажњу са оног најважнијег – терена!
КК Црвена звезда мтс

У наставку у видеу можете погледати само део крупних грешака на штету КК Црвена звезда са утакмице број 2, које нису узете у обзир нити их има у “експертизи” Милана Маричића

Претходни текстЦрвена звезда спремна за трећу утакмицу (среда, 20.30)
Следећи текстНикола Крстић четврти на Првенству Србије