Црвеној звезди заслужено прва рунда финала!

56

Кошаркаши Црвене звезде победили су Партизан резултатом 90:76 (19:23, 23:16, 24:19, 24:18).у првом мечу финала АБА лиге.

У препуној хали Александар Николић пред преко 7000 гледалаца Црвена звезда је после велике борбе успела да надигра Партизан и заслужено поведе са 1-0 у финалној серији.

Најефикаснији је био Никола Ивановић са 18 поена, по 14 су имали Добрић и Митровић, 11 Волтерс и 10 Давидовац. У редовима Партизана, 15 поена је уписао Пантер, 12 Мур, 11 Ледеј и 10 Аврамовић.

У очекивано тешкој утакмици на старту серије виђена су два различита полувремена. У првом спорији почетак црвено белих, али је одлична завршница донела и минималну предност од 42:39 након тројке Николе Ивановића. У другом полувремену које је било готово перфектно екипа Црвене звезде отворила је серијом 8-0 направила први пут двоцифрену разлику и контролисала утакмицу до самог краја.

Црвено-бели су погађали када је било најпотребније, посебно када са ривал примакао на – 6 након две тројке, Добрић је дао изузетно важну тројку, Ивановић у кључним моментима „повукао“ и преузео одговорност.

Одлична тимска утакмица Црвене звезде у којој је било 6 играча са двоцифреним учинком уз чак 24 асистенције и врло чврсту одбрану.

Актуелни шампион има 1-0 у финалној серији, а наредни меч се игра у недељу на истом месту.

Тренер Дејан Радоњић: – Очекивано тежак меч, као што смо причали ових дана. Партизан је на почетку утакмице био бољи, градио је квалитетном игром резултат. Ми смо у другој четвртини успели и поред не тако задовољавајуће игре да дођемо до изједначења и на крају до предности. Почетак треће четвртине је био веома значајан, били смо добри у оба правца и дошли до предности која нам је дала простора да може да играмо и боље у наставку. Било је потребно да будемо веома концетриусани као што сам рекао јуче, јер Партизан има квалитет на свим позицијама. Држали смо предност, нисмо дали да нас стигну. Што се у ранијим утакмицама дешавало. Успели смо да дођемо до победе. Морамо да будемо веома добри у следећем дуелу, јер сам свестан, а и искуство ми налаже, јер други меч може да буде веома опасан кад се овде игра због различитих ствари. Искористио бих прилику да честитам Калинићу јер је постао отац данас.

О добром почетку ривала:
– Партизан је играо веома добро. Финале је – играју два најбоља тима у лиги. Јасно је било да су успели да нас поремете. Било је потребно времена да се адаптирамо. Веома је значајно против Партизана да концентрација буде константна, а не да траје само у одређеним минутима, јер тим таквог квалитета може да стигне било коју разлику за неколико минута. Морали смо да будемо дисциплиновани у оба правца, да бисмо дошли до победе. У многим параметрима смо били добри, не само у шуту. Чак 24 асистенције су биле веома значајне за нас. Како је време одмицало налазили смо боља решења. На почетку није било тако….

У недељу је утакмица број 2:
Ово је финале, сваки меч је прилика да се ураде неке ствари које доносе превагу. Свесни смо да ће на следећој утакмици доћи Партизан да нас победи. Морамо да будемо спремни – подвукао је Радоњић.

КК Црвена звезда мтс: Лазаревић, Волтерс 11 ,Давидовац 10 (5ск), Митровић 14, Лазић, Калиинић 3 (5ас), Добрић 14, Холинс 7, Ивановћи 18 (5ас), Марковић 2, Вајт 4, Кузмић 7

КК Партизан НИС: Пантер 15, Вукчевић, Ледеј 11, Загорац, Аврамовић 10 (5ск), Копривица 7, Смаилагић 4, Мур 12, Глас, Лесор 9 (6ск), Трифуновић, Мадар 8;

Утакмица број 2 игра се у недељу од 20 часова у хали „Александар Николић“.

Претходни текстЗвезда ТВ | Дупла круна, поново
Следећи текст„Дупла круна“ – Звезда у одабраном друштву