Станковић: Трофеј – најлепша завршница сезоне

98

Дејан Станковић је синоним за трофеје, био је то и као играч, сада је то и као тренер. Црвена звезда је освојила „дуплу круну“, 12. у историји клуба.

Одбранили смо „дуплу круну“, сви заједно, не може појединац да буде изнад групе, а када тренираш овакве људе, као што су моји играчи, онда је све могуће. Уз овакав стадион, атмосферу, подршку клуба, ово је сезона за памћење и извлачење поука. Имамо стабилан клуб, имамо људе од којих сам научио доста, то су Звездан Терзић, Митар Мркела, Драган Џајић, Светозар Мијаиловић, Владимир Петровић, њихови савети су златни. Завршили смо сезону трофејем, то су обавезе и циљеви Црвене звезде и тако ће бити и сваке следеће године, јер желимо да освојимо све што можемо. Запамтићемо оно што смо добро радили, а било је тога, научићемо на грешкама, али сада нам је потребан одмор и нека момци прославе и уживају две недеље са породицама. После тога, опет нас чекају нови изазови и циљеви, али то је Звезда. Честитам навијачима, данас су поново били феноменални – почео је Станковић.

Само речи хвале имао је за играча утакмице – Александра Катаија.

– Када је неко играч утакмице, то све говори, два феноменална гола, један лепши од другог. Чврста и тешка утакмица, на моменте и не баш лепа, али игра се за трофеј, то је чврст и јак фудбал. Обе екипе су желеле победу и честитао бих и вечитом ривалу на фер и коректној борби. Имали смо моменте где смо морали да трпимо, али и тренутке када смо играли добро. Пишу се трофеји, а сезону смо завршили на најлепши могући начин.

Детаљније је Станковић говорио и о формацији која се мењала у току утакмице.

Спремили смо се да играмо са тројицом у одбрани, јер смо знали шта Партизан ради и колико играча имају у нападу. То је добро функциноисало, иако смо имали један или два пропуста, што је ствар концентрације, јер нисмо имали много времена да спремимо утакмицу. Панков је имао проблеме, оперисао се у фебруару још, одиграо је данас 65 минута фантастично, а ако сам већ мењао, онда сам хтео да убацим нападача и да се вратимо у „ромб“ и из тога је уследио други гол. Лопта у простор и онда маестро Катаи постиже феноменалан гол – подвукао је Станковић.

Претходни текстКатаи: Победа за Делије
Следећи текстЕраковић: У Звезди је тако – заједно делимо све