Конференција за медије КК Црвена звезда пред почетак финалне серије

68

Кошаркаши Црвене звезде мтс састају се у петак од 20 часова са екипом Партизана на старту овогодишње финалне серије регионалне лиге.

Велико финале игра се на три победе, црвено-бели су домаћини у прве две утакмице које су на програму у петак и недељу од 20 часова.

Тим поводом на конференцији у малој прес сали хале Александар Николић, новинарима су се обратили тренер Дејан Радоњић и капитен Бранко Лазић.

Дејан Радоњић:
Дошли смо до самог завршетка и финала. Задовољан сам чињеницом да смо сезону одиграли концентрисани, да будемо довољно добри у распореду и околностима које су биле јако тешке – казао је Радоњић на почетку конференције.

Задовољни смо такође што смо у таквој ситуацији обезбедили предност домаћег терена, али и што смо у полуфиналу победили изразито добру екипу Цедевите и тако дођемо до финала које почиње сутра. Играмо против најтежег могућег противника, остаје нам да у финалном мечу остваримо оно што желимо – додао је Радоњић.

О почетку финалне серије:
На крају се десило оно што се предвиђало, да се у финалу нађу Звезда и Партизан. Наравно, знамо да предност домаћег терена буде може бити јако значајан фактор, поготово у оваквим утакмицама. Екипа Партизана састављена је од јако квалитетних кошаркаша, младих, талентованих, екипа која у тиму поседује играча који је освојио Еврокуп, који су били на Ф4 Евролиге, који својим квалитетом могу да праве разлику на терену. Није то само Пантер, за којег сматрам да је на својој позицији један од најбољих кошаркаша у Европи. То је показао и пре неки дан. Ту је и Лидеј, а јако добро се сећамо и партије Аврамовића. Нису само они, има ту још кошаркаша, ту су и млади који енергијом, жељом и мотивацијом доносе доста тиму и показују да је пред њима светла будућност. Знамо да нас чека серија у којој морамо да будемо чврсти, Партизан је у другом мечу АБА лиге показао огромну чврстину, морамо бити спремни да играмо на тај начин, да будемо јако сконцентрисани – рекао је тренер црвено-белих и наставио:

Играмо против екипе коју тренира најбољи тренер у Европи, Жељко Обрадовић. Индивидуална одговорност у оба правца мора да буде на високом нивоу, да одбрамбено будемо свесни да та индивидуална одговорност мора бити већа него што је то било у последњем периоду, да наша концентрација такође мора бити квалитетна у дугим интервалима, да нападачки будемо спремни да препознамо ситуације и да их покушамо да ми будемо ти који ћемо да стварамо предност – рекао је Радоњић и наставио:

Базичне ствари ће такође бити важне, размишљамо само о првом дуелу, што је сасвим природно јер смо се тако понашали и раније. Имамо још два тренинга, направићемо договоре који су нам такође јако значајни пред дуел који се игра сутра – истакао је тренер Црвене звезде који је на питање новинара „ да ли је први дуел најважнији“ констатовао да је „најважнији онај задњи“ и додао:

Желимо да освојимо трофеј, као што знамо да хоће и Партизан, такође без обзира на разноразне приче и спекулације, да је званично првак АБА – учесник Евролиге. Улог у овој ситуацији је додатно већи, свесни смо тога и надам се да ћемо успети да довољно добром игром серију кренемо на задовољаваћи начин.

Капитен Бранко Лазић:
Коначно смо дошли до финала, за то смо се спремали целу сезону. Драго ми је што ћемо те утакмице моћи да одиграмо без веће паузе. У петак нас очекује дерби, финале против Партизана. Желим да позовем све навијаче, јако нам је битна подршка јер смо се целе сезоне борили за то – рекао је Лазић и наставио:

Што се тиче саме утакмице, одлично се знамо и једни и други. Мислим да неће бити тајни и изненађења, изаћи ћемо на терен и даћемо све од себе. У свакој утакмици за борбу за трофеј одлучује колективна игра у одбрани и жеља за трофејом. То смо и показали у финалу Купа – додао је капитен Црвене звезде који има далеко највеће искуство играња ових утакмица и највећи број освојених трофеја:

Прошло је доста утакмица, доста финала, на неки начин сам и навикао, свестан сам тежине финала и сигуран сам да ћемо то урадити онако како нас очекује. Та прича о искуству у финалној серији, да имаће тежину и све, али колико сам испратио Партизан је од почетка правио екипу за освајање Еврокупа, тако да не мислим да су они неискусни или да немају потребан квалитет. Од сутра екипа која буде више желела трофеј, она ће и освојити – закључио је Лазић.

Карте, односно пакет за прве две утакмице финала продају се од среде у Спортском друштву Црвена звезда и продаваће се и на дан утакмице у петак.

Први меч финала игра се од 20 часова у хали Александар Николић.

Претходни текстИза југа Маракане – Шампионска “хемија” кадета
Следећи текстАпел председника КК Црвена звезда и важне информаицје пред финале