Иза југа Маракане – Шампионска “хемија” кадета

61

Кадетска селекција Црвене звезде је освојила титулу првака националног шампиона две рунде пре краја првенства, а наши бисери су показали сјајну ефикасност постигавши троцифрен број голова (106) на 29 одиграних утакмица. Први тренер наше Омладинске школе – Никола Јечић је истакао велико задовољство због освојеног пехара, као и развоја играча током сезоне.

Поред освојене две титуле у најстаријим конкуренцијама у омладинском фудбалу, Црвеној звезди је примарни циљ развој играча. За име Црвене звезде константо се везују прве позиције, наш клуб је синоним за победу и лидерско место. Титула је дошла као плод доброг рада стручног штаба на челу са Слађаном Николићем. Честитке иду њима и свим запосленим у клубу. За Омладинску школу ово је била јако битна сезона, да видимо екипу коју смо доста дуго селектирали, уложили много труда, рада и средстава да видимо колики су њени домети. Успели смо да спојимо прво место и развој играча – рекао је Јелић.

Никола Јелић је имао велике речи похвале за искусног стручњака Слађана Николића и његов стручни штаб који су направили сјајну “хемију” међу играчима.

– Слађан Николић већ дуго година ради као шеф стручног штаба. Екипу у којој претходни тренери нису успели да створе “хемију” и да направе кохезију унутар тима, Слађан Николић је то успео. Осим “кикса” у првом колу, све похвале иду на његов рачун. Дуго година ради као фудбалски стручњак, чак и у Суперлигашки тимовима, има искуство и знање. Срећни смо што је са нама и вовели би да у будућности имамо још таквих тренера са искуством и играчком каријером, а пре свега мислим на бивше играче Црвене звезде.

Рекао је први тренер наше фудбалске академије да је заслуге иду свим играчима који су наступали ову сезону, као и има још много простора за напредак и развој играча.

Цела екипа заслужује све похвале. Анализираћемо целу сезону, да видимо где можемо да будемо још бољи. Чека нас индувидуални рад са најталентованијима, ту не мислим само на кадетску селекцију, већ и на први сениорски, омладски тим Графичара па скроз до најмлађих. Имали смо проблема са саставом тима током целе године, поготово последњих месеци. Велики број репрезентативаца је на Европском првенству, чак шесторица. Из објективних разлога још неколико играча није на том шампионату, али поред њих Црвена звезда има још неколицину играча који ће у перспективи носити дрес репрезентације. Наши дечаци сада успешно наступају на првенству у Израелу, играмо четвртину финала против Данске. Желимо срећу нашем селектору Радовану Кривокапићу и да се врате са медаљом – закључио је Јелић.

Претходни текстИН МЕМОРИАМ – Милија Јоцовић Јоцке (1937-2022)
Следећи текстКонференција за медије КК Црвена звезда пред почетак финалне серије