Финансијско пословање КК Црвена звезда (1. део)

183

КК Црвена звезда мтс најавио је почетком 2022. године да ће кроз званичне платформе Клуба јавно представити јавности своје пословање (целокупне финансије приходе и расходе клуба) која ће на потпуно нов, јединствен и једноставан начин показати функционисање клуба који је већ годинама освајач бројних регионалих и домаћих титула, учесник Евролиге и као такав препознат од те организације као клуб који са минималним средствима остварује изванредне резултате.

Већ годинама на више начина КК Црвена звезда показује осим на терену, да је друштвено најодговорнији, али и најтранспарентнији клуб на овим просторима, што ћемо овога пута показати јавности кроз приказ финансијског пословања клуба.

Клуб ће у наредном периоду кроз неколико табела презентовати број играча који су наступали за КК Црвена звезда, табелу са уговорима, категоријама и висином зараде играча (уз одређена ограничења и поштовање приватности лица на које смо обавезни), трошкове и приходе клуба у претходној деценији, али и висине буџета клуба кроз сезоне, у којима ће се јасно видети удео и учешће Републике Србије, града Београда, спонзора, приходи и расходи од продаје сезонских и дневних карата…

Прве две табеле које презентујемо јавности и нашим навијачима су „ТАБЕЛА СА РАСПОНОМ НАКНАДА ЗА ИГРАЧЕ И ТАБЕЛА СА РАСПОНОМ НАКНАДА ЗА СТРУЧНИ ШТАБ КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА“ од сезоне 2011-2012 закључно са 31. 12. 2021. године, 10 и по сезона.

У свакој колони на две табеле (једна за играчки погон, друга за стручни штаб) налази се врло прецизно објашњење о броју играча који су наступали те сезоне, као и распон вредности њихових накнада по сезонама, као и за стручни штаб.

ТАБЕЛА СА РАСПОНОМ НАКНАДА ЗА ИГРАЧЕ КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

ТАБЕЛА СА РАСПОНОМ НАКНАДА ЗА СТРУЧНИ ШТАБ КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

Претходни текстЗвездина пролећа – Изборена мајсторица са само девет играча
Следећи текстЛековић у Звезди до 2026. године