Лековић у Звезди до 2026. године

80

Млади талентовани штопер Стефан Лековић је продужио уговор са Црвеном звездом, те се високи дефанзивац обавезао на верност свом вољеном клубу и носиће црвено-бели дрес до 2026. године.

Пресрећан сам што сам потписао други професионални уговор са Црвеном звездом. Звездино сам дете и ово је највећи сан који ми се остварио у току досадашњег живота и каријере. Снови су увек исти, а то је да постанем први штопер у првом тиму, заиграм у дербију и одиграм што више утакмица у вољеном клубу – истакао је Лековић

Зимске припреме Звездино дете одрадило је са екипом нашег развојног тима Графичара.

– Сениорски фудбал је новост у мојој каријери, припреме са првим тимом Графичара су прошле у најбољем реду, одлично сам се уклопио у екипу и бићу до краја сезоне део Звездиног развојног тима, што ће ми сигуран сам много значити. Још увек сам доста млад, али ми свака прилика веома значи и могу да кажем да ћу дати све од себе да оставим најбољи могући утисак.

Подршку приликом потписа уговора талентованом штоперу пружио је Владимир Петровић Пижон.

Заиста ми много значи подршка легенде клуба као што је Владимир Петровић, не треба трошити речи о том човеку, ради се о Звездиној звезди, срећан сам што ми је таква фудбалска величина пружила подршку – закључио је Лековић.

Стефан Лековић је стигао у наш трофејни клуб још као дечак, прошао је малтене све узрасне категорије. Иако је већи део играчког стажа провео као дефанзивни везни фудбалер, момак рођен 2004. године је прекомандован на позицију штопера. Искуство из средине терена му је итекако значило, јер се издвојио у тиму наше омладинске селекције као неко од кога су почињали готово сви напади у екипи. Способан да из задње линије изнесе лопту, понекад и до противничког шеснаестерца, Лековић има карактеристике “модерног“ штопера. Током зимске паузе услед својих одличних партија током првог дела сезоне у Омладинској лиги Србије и Лиги шампиона за младе фудбалере добио је прекоманду у сениорску екипу нашег развојног тима где ће се “калити” у наредном периоду и стећи прекопотребно искуство у другом по јачини такмичењу у нашој земљи.

Стандардни репрезентативац Србије је јуниорској конкуренцији први професионални уговор потписао претпрошлог лета, у октобру претходне године је продужио сарадњу. Сада му је указано још веће поверење од стране нашег клуба продужетком уговора до 2026. године.

Претходни текстФинансијско пословање КК Црвена звезда (1. део)
Следећи текстЦрвено-бели путују у Казањ