Велики Владимир

103

Владимир Цветковић легенда кошаркашког клуба Црвена звезда и бивши директор ФК Црвена звезда из времена када је наш тим освојио Лигу шампиона, проглашен је почасним председником КК Црвена звезда на Скупштини клуба која је одржана 27.12.2021. године у Београду.

Ова одлука је изазвала изузетно позитивне реакције целокупне, а посебно Звездашке јавности, јер Владимир Цветковић је за све што је учинио за своју и нашу  Црвену звезду – то и заслужио!

Владимир Цветковић је тако након Нобеловца Иве Андрића постао други почасни председник нашег клуба и тако својој јединственој и пребогатој каријери (коју је посветио Црвеној звезди) додао још једно признање које је заслужио!

Опус Владимира Цветковића тешко стаје у један текст. Ради се о човеку који је на много начина креирао пребогату историју нашег Кошаркашког клуба и који је током каријере играо само за један клуб – нашу Црвену звезду!

Велики Владимир или за сваког Звездаша просто  Цвеле“ је неко кога свако коме је црвено бела боја при срцу зна. Као што зна и шта је дао нашој Црвеној звезди. Неко који је био кошаркаш међу фудбалерима и фудбалер међу кошаркашима, али на првом месту  човек који и данас воли Црвену звезду свим својим бићем. Искрено и из срца…

Зато је КК Црвена звезда у сусрет 80. рођендана  Владимира Цветковића који је напунио 24.маја 2021. године направила велики интервју са великаном КК Црвена звезда. Циљ је био да тај интервју буде део историјског опуса и архиве клуба, али и сведочанство о животу једног од највећих Звездаша и најважнијих људи у историји нашег клуба и спортског друштва.

Проглашење за почасног председника је идеална и права прилику да овај интервју презентујемо нашим навијачима, са жељом да остане сведочанство о Цвелетовим почецима, првим кошаркашким данима, највећим успесима као играча КК Црвена звезда, касније и  првог оперативца ФК Црвена звезда, уз бројне анегдоте и информације које ћете по први пут моћи да чујете.

Да остане упамћен за сва времена, али и као сведочанство за будућа поколења Звездаша.

Уживајте – ВЕЛИКИ ВЛАДИМИР ЦВЕТКОВИЋ!

Претходни текстТерзић: Највећи успех у последњих 30 година, наставићемо да сањамо
Следећи текстЦрвена звезда отпутовала у Сплит