Црвено-бели домаћини Бајерну

57

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују у петак од 20.45 часова екипу Бајерна у утакмици 16.кола Евролиге.

Црвено-бели су одиграли одличан меч против Барселоне и недостајало им је мало да дођу до велике победе у уторак увече.

Ритам је такав да екипа нема много времена за одмор и припрему наредног дуела против екипе Бајерна која у Београд стиже након гостовања у Атини и пораза од екипе Олимпијакоса.

Екипа Црвене звезде мтс треутно има скор 6-9, док је Бајерн тренутно на скору 7-8.

Ово ће бити 6. дуел два клуба у Евролиги, црвено-бели имају бољи однос победа и пораза, тренутно је 3-2, али је у последњем међусобном дуелу Бајерн славио у Београду 78-76 у утакмици која је одиграна у марту ове године.

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић: – Бајерн је јако добар ове сезоне, прошле сезоне су се пласирали у топ 8 и сигурноимају амбиције да ураде пуно тога и ове сезоне.Предвођени су сјајним Лучићем и великим бројем изузетно квалитетних играча ,пуни искуства, атлетски јако квалитетни…Без обзира на распоред који је тежак свима нама, трудићемо се да изађемо са великом енегијом и одиграмо добар меч. Сигурно да ће показати реакцију наон пораза у Атини, то су радили и раније, и као што сам говорио и раније, то ће да се догађа свима, они су неколико дана пре тога показали свој квалитет и другачију слику савладавши првака Европе Ефес. У оваквом броју утакмица, путовања, мислим да то што се дешава од почетка свима, само треба проћи на што безболнији могући начин и бити спреман за наредне изазове.

Огњен Добрић: – Убедљив пораз Бајерна у Пиреју није реалнаслика, и сигурно ће одреаговати након такве утакмице, јер се ради о изузетно квалитетној екипи. Вероватно им се догодио један лош дан и сигурно очекујем реакцију. Ми морамо да играмо са друге стране нашу игру, да поновимо добре ствари из утакмице са Барселоном и да се покажемо пред нашом публиком и покушамо да дођемо до победе.

Црвена звезда мтс након овог меча излази на терен поново већ у недељу од 18.45 против екипе Борца из Чачка у оквиру регионалне лиге. Тај меч првобитно је требало да се одигра у понедељак од 18 часова.

Претходни текстИза југа Маракане – Млађи кадети оаза талената
Следећи текстТСЦ – Црвена звезда 2:3 (2:2)