Иза југа Маракане – Млађи кадети оаза талената

185

Селекција млађих кадета Црвене звезде завршила је први део сезоне на другој позицији, са 46 освојених бодова. Изабраници Уроша Урошевића играли су директан и нападачки фудбал од почетка сезоне, што невероватна гол разлика 96:10 и потврђује. Помоћни тренер Звездиних млађих кадета, Слободан Ракић, истакао је да је цео стручни штаб задовољан постигнутим у првом делу полусезоне.

Одиграли смо веома добар први део сезоне, и могу да кажем да је цео стручни штаб задовољан постигнутим резултатима. Примарни циљ од самог почетка је био развој млађих кадета, како на техничком, тако и на тактичком нивоу, а резултати су приметни. Ова група је врло перспективна и извесно једна од најталентованијих у клубу. Сигурно је да ћемо и у будућности наставити да развијамо момке, како индивидуално, тако и групно, како би у блиској будућности што више њих видели у конкуренцији за први тим кадета. До одласка на одмор је остало још неколико дана, и до тада ћемо тренирати, а затим ће уследити кратка пауза пред почетак припрема за други део сезоне. Циљ је јасан, а цео стручни штаб ће дати све од себе да он буде и остварен на крају сезоне – рекао је Ракић.

Млађи кадети Графичара заузели су 10. место на крају првог дела сезоне, освојивши 22 бода након 17 одиграних мечева. Бисери који носе дрес нашег развојног тима су полусезону завршили победом над Локомотивом да гостовању резултатом 4:2, и забележили укупну гол разлику 37:30. Утиске о протеклом делу такмичења изнео је и шеф стручног штаба Графичара Лазар Јаничић.

Цела сезона је протекла у изузетном раду и дисциплини што се тиче играча, што је нама тренерима јако битно. Што се тиче развоја момака који нам је приоритет, могу да кажем да сам јако задовољан. Играчи су постигли велики напредак, а неки од њих су забележили и наступе за старију генерацију, која се такмичи у Кадетској лиги Србије. Што се резултатског аспекта тиче, завршили смо на средини табеле, али не могу да кажем да сам незадовољан. Током целе полусезоне, имали смо велики број фудбалера са лакшим повредама, а неки од њих су изостали и услед пандемије корона вируса. И поред свих изостанака, инсистирали смо од момака да играју пас игру и високи пресинг, као и све оно што мислимо да један фудбалер који планира да буде првотимац Црвене звезде треба да прође. Сезону завршавамо са Зимском лигом где сви играчи могу да добију велику минутажу у незваничним утакмицама. Крајем децембра ћемо отићи на одмор, све до средине јануара, када ћемо кренути са припремама за наставак сезоне – закључио је Јаничић.

Претходни текстЗвезда испустила победу против Партизана
Следећи текстЦрвено-бели домаћини Бајерну