ТСЦ – Црвена звезда 2:3 (2:2)

92

Фудбалери Црвене звезде савладали су ТСЦ на тешком гостовању у Бачкој Тополи резултатом 3:2 у оквиру 21. кола националног шампионата. У одличним условима виђена је одлична утакмица и распуцано прво полувреме, а наши фудбалери су питање победника решили у другом делу игре. Најистакнутији у редовима нашег тима био је Милан Павков који је са два гола водио црвено-беле до веомка важне победе, а пратио га је Мирко Иванић који се уписао у листу стрелаца на почетку меча.

ТСЦ – Црвена звезда 2:3 (2:2)

Стадион: ТСЦ Арена, Бачка Топола.

Судија: Милан Стефановић.

Стрелци: Бањац у 7. и Станојловић у 18. минуту за ТСЦ, а Иванић у 15, Павков у 32. и 56. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Леандро, Томановић (ТСЦ), Панков, Ераковић, Канга (Црвена звезда).

ТСЦ: Филиповић, Варга (од 83. Бочкај), Стојковић, Томановић, Станојловић (од 50. Крсмановић), Вукић, Леандро, Бањац (од 83. Ратков) , Станојев (од 83. Стоиљковић), Петровић (од 69. Милићевић), Ђаковац.

Резерве: Јоргић, Ћалушић, Милићевић, Крсмановић, Антонић, Сантрач, Стоиљковић, Рајковић, Петковић, Ратков, Бочкај.

Црвена звезда: Поповић, Ераковић, Панков, Драговић, Родић, Петровић ( од 28. Срнић), Канга, Иванић (од 90. Бен), Вукановић (од 70. Живковић), Катаи, Павков.

Резерве: Гордић, Дегенек, Крстичић, Станић, Николић, Срнић, Фалко, Живковић, Бен.

Меч је почео доста отворено на обе стране, а гости су повели већ у седмом минуту, када је Бањац искористио неспоразум одбране нашег тима и савладао Поповића. Претходно је Ераковић могао да доведе црвено-беле до предности након центаршута Катаија, али је голман домаћих спречио промену резултата. Шансе су наставиле да се нижу и у наставку, а ново узбуђење виђено је у 12. минуту. Катаи је одлично пробио по левој страни и упутио квалитетно додавање у казнени простор, где је Павков одлично скочио и главом гађао десни угао, али је лопта погодила пречку. Већ два минута касније, изабраници Дејана Станковића стигли су до заслуженог изједначења. Родић је сјајним продором по левој страни изборио позицију и упослио Иванића који је утрчавао на прву стативу и сјајним уклизавањем спровео лопту иза Филиповића. Голеада се наставила у 18. минуту, када је Станојловић поново довео домаће до вођства.

Морао је Станковић принудно да мења, па је Срнић већ у првом полувремену ушао уместо Петровића, а труд и иницијатива су се исплатили у 32. минуту. Поново је Родић био тај који је започео акцију одличним утрчавањем по левом боку и центрирао на другу стативу, где се одлично снашао Вукановић и главом спустио лопту за Павкова, а снажни центарфор нашег клуба је из окрета снажно „опалио“ у ближи угао за поравнање резултата. Претили су Звездини фудбалери до краја полувремена у још неколико наврата, када су са дистанце покушавали Иванић Катаи и Канга, али ни један од њих није био довољно прецизан, па се резултат није мењао до паузе.

Други део игре почео је у мало мирнијем ритму него први, а наши фудбалери су кроз пас игру покушавали да пронађу „рупу“ у одбрани домаћих. Управо једна таква ситуација виђена је у 51. минуту када је Срнићу мало недостајало да доведе црвено-беле до предности. Након гужве у шеснаестерцу стрелац другог гола, Павков, сјајно је спустио лопту на саму ивицу казненог простора, одакле је управо Срнић волеј ударцем „пуцао“ у десну страну, али је лопта „прозујала“ неколико центиметара поред стативе. Пет минута касније, Милан Павков је још једном показао да је у доброј форми, када је у 56. минуту довео Црвену звезду до предности. Алекса Вукановић је сјајно „пробио“ по десном боку и центрирао на други крај шеснаестерца, где се одлично снашао Иванић и шутирао, а Филиповић је успео само да одбије лопту до Павкова, ком није било тешко да погоди празну мрежу.

У 64. минуту је виђена права „рафална паљба“ у режији изабраника Дејана Станковића, али одолевао је Филиповић налетима. Претили су прво Павков и Иванић са у истом нападу, али су најозбиљније прилике виђене два минута касније. Прво је Катаи сјајно изборио позицију на левој ивици казненог простора и гађао даљи угао, али је голман домаћих био на висини задатка. Потом је и Ераковић испалио далекометни „пројектил“ ка голу, али је Филиповић поново крајњим напорима успео да заустави његов шут, па се резултат није променио. У наставку је претио и Канга са око двадесет метара, али је Филиповић поново интервенисао и спречио промену резултата.

Претходни текстЦрвено-бели домаћини Бајерну
Следећи текстСтанковић: Хвала Делијама, заједно делимо све