Црвена звезда мтс дочекује врло добри УНИКС

48

Кошаркаши Црвене звезде мтс након два везана гостовања у Шпанији , враћају се у своју кућу халу Александар Николић, где их у 11 . колу очекује врло важна утакмица са једним од најпријатнијих изненађења досадашњег такмичења тимом УНИКС-а.

Утакмица је на програму у петак од 19 часова.

Овај меч против екипе која је у своје редове довела бројне играче од који су неки били актери и великих НБА и европских утакмица је изузетно важан за наш тим. Због свега позивамо све присталице Црвене звезде да још једном испуне халу “Александар Николић” и помогну нашим момцима, јер је потпуно јасно да са таквом подршком много лакше могу да дођу до жељеног резултата!

Црвена звезда и УНИКС играли су неке врло важне мечеве у својој историји, од којих је свакако најзначајније полуфинале Еврокупа, док су у оквиру Евролиге два тима одиграла два меча и тренутни скор је 1/1. Ти мечеви одиграни су још у сезони 2016/2017, а црвено-бели су славили на свом терену у Пиониру.

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић: – Уникс је у последњим недељама у сјајној форми. Играју одлично, направили су неколико великих победа. Ради се о тиму који има велики квалитет, екипа која је добра у оба смера, спремна да игра на јако високом нивоу, атлетски јако добра, нападачки потентна. Имају играче који могу доста тога да направе, што су уосталом и показали у последње време где су савладали неке од понајбољих екипа у Евролиги. Победили су Олимпију која је показала много и то чак са преко 20 разлике. Пре тога ЦСКА, Албу… Везали су неколико победа после уводног дела када то није све изгледало као сада. У овом тренутку озбиљан изазов за нас, мораћемо да одиграмо јако, јако добро да бисмо били конкурентни, да им парирамо и покушамо да њихов квалитет исконтролишемо. Желимо да играмо добро овај меч, а за то је потребно да и ми будемо јако добри да бисмо дошли у ситуацију да их савладамо – рекао је Радоњић и додао да су сада сви играчи у тренингу, а да ће се о Ерону Вајту детаљније све знати следеће недеље.

Стефан Марковић: – Уникс игра у изузетној форми. Добили су у дуплој рунди Албу, па Олимпију убедљиво. Група сјајних индивидуалаца, морамо да се концентришемо на сваког од њих, али и да ми одиграмо добро као група. Уз помоћ наших навијача можемо да стигнемо до победе, али потребно је да ми као екипа одиграмо свих 40 минута уз максимално залагање – рекао је Марковић и осврнуо се на питање о бројним повредама и тешком ритму у коме практично од почетка сезоне играју црвено-бели:

Тешко је, сезона доноси разне ситуације са којима се сусрећеш на дневном нивоу. Тежак период је био, неко испадне, али неко следећи долази. Наставиш даље, да се бориш и дајеш максимум. Навикао сам да се борим, то је то. Даш свој максимум, колики год да је, то је на људима да процене. На мени је да се борим и не кукам. Све остало је неважно. Треба мало да побољшамо утисак од неких прошлих утакмица и уз помоћ публике да дођемо до победе.

Улазак на утакмицу у петак биће омогућен свим власницима сезонских карата, свима који имају КОВИД пасош (који су вакцинисани), као и онима са потврдама попут брзог ПЦР теста и потврде да су прележали КОВИД вирус.

Ради лакшег и несметаног уласка у халу, који ће наш клуб обезбедити и посебним пунктовима за власике сезонских карата, моле се сви да припреме своје одштампане потврде и покажу их редарима на уласку у дворану “Александар Николић”.

Такође, КК Црвена звезда апелује на све да поштују све прописане здравствене мере Републике Србије, да сви носе маске у хали, поштују прописано одстојање, као и да због спречавања евентуалних гужви због процедуре, крену ка дворани нешто раније.

Будите уз црвено-беле и пружите им подршку у овој важној утакмици у најјачем европском клупском такмичењу!

Црвена звезда мтс – УНИКС петак, 19 часова, хала Александар Николић.

Претходни текстИза југа Маракане – Петлићи Звезде јесењи прваци
Следећи текстЦрвена звезда – Лудогорец 1:0 (0:0)