Црвена звезда – Лудогорец 1:0 (0:0)

77

Фудбалери Црвене звезде савладали су на стадиону „Рајко Митић“ бугарски Лудогорец резултатом 1:0 у оквиру петог кола групне фазе Лиге Европе. Једини погодак за нашу екипу постигао је сјајни Мирко Иванић који је “пројектилом” са дистанце у 57. минуту матирао Пата, а Црвена звезда је овим тријумфом дефинитивно обезбедила пролеће у Европи.

Црвена звезда – Лудогорец 1:0 (0:0)

Стадион: „Рајко Митић“, Београд.

Гледалаца: 21 814.

Судија: Хозе Марија Санчез (Шпанија).

Стрелац: Иванић у 57. минуту.

Жути картони: Срнић, Крстичић, Гајић, Ераковић (Црвена звезда), Сотириу (Лудогорец).

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Ераковић, Драговић, Панков, Срнић, Петровић (од 67. Крстичић), Канга (од 80. Саного), Иванић, Катаи (од 46. Бен), Павков (од 80. Лазетић).

Резерве: Поповић, Крстичић, Фалко, Станић, Лазетић, Бен, Саного.

Лудогорец: Пат, Икоко, Терзиев, Пластун, Пинас, Гонкалвес (од 65. Кафумана), Бађи, Јанков, Чибота (од 77. Ротариу), Десподов (од 65. Ману), Сотириу.

Резерве: Христов, Калина, Ману, Кафумана, Вердон, Ротариу, Митков, Кељовлуев, Димитров.

Већ у првом минуту, фудбалери нашег тима могли су да стигну до вођства. Канга је извео ударац из угла, а највиши у шеснаестерцу био је Страхиња Ераковић који је гађао главом, али је његов шут завршио поред гола. Црвено-бели су контролисали дешавања на терену и кроз пас игру покушавали да створе шансу за гол. Настојали су наши фудбалери преко Катија и Иванића, да продорима по боковима нађу “рупу” у одбрани гостујућег тима. Гости су углавном одговарали контрама.

Сјајно је дриблао Катаи у 32. минуту, прошао је двојицу фудбалера из одбране гостију, али је у том заносу направио фаул. Велико узбуђење виђено је у 37. минуту. Канга је упослио Иванића на левој страни, а овај одличним дриблингом изборио позицију за ударац и „опалио“ са ивице казненог простора у ближи угао, али је голман гостију крајњим напорима скренуо ту лопту поред гола. Само три минута касније и Канга се нашао у прилици да се упише у листу стрелаца. Петровић је послао сјајну лопту за Кангу, који је са двадесетак метара гађао, али је његов шут „прозујао” поред десне стативе гола гостујуће екипе. Могао је Иванић у последњим тренуцима првог полувремена да постигне гол, али је погодио спољни део мреже искоса са леве стране после паса Катаија.

Уводних пет минута другог дела игре протекло је у мирном ритму, а у 53. минуту видели смо ново узбуђење. Иванић је сјајно послао лопту у простор, први до ње је стигао Павков, и из доста незгодне позиције „пуцао“ снажно у ближи угао, али је голман гостију крајњим напорима раговао и скренуо лопту преко гола. Само три минута касније, труд изабраника Дејана Станковића се коначно исплатио. Иванић је одузео лопту Икоку, и са више од двадесет метара мајсторски пласирао лопту у рашље ривала, за делијирум деце која су и данас била феноменална, као и свих оних који су меч посматрали из својих домова.

У 62. минуту, и Павков је имао прилику да се упише у листу стрелаца. Примио је лопту на ивици казненог простора и снажно гађао први угао гола гостију, али је лопта завршила поред леве стативе. Само пет минута касније, и Канга се нашао у прилици. Сјајно се Габонац снашао на ивици шеснаестерца и „пуцао“ у ближи угао, али је његов шут „прозујао“ неколико центиметара поред леве стативе. Могао је Иванић по други пут да се упише у листу стрелаца у 71. минуту. Сјајно се искусни фудбалер снашао након гужве у казненом простору и из окрета у паду шутирао, али је голман гостију уз доста потешкоћа успео да ухвати ту лопту.

Могао је Иванић и десет минута касније да погоди, али је лопта окрзнула пречку. Вече за памћење могао је да има и млади Лазетић који је у 90. минуту гађао тик поред стативе после сјајног дриблинга. Меч је завршен резултатом 1:0, а Црвена звезда је обезбедила пролеће у Европи!

Претходни текстЦрвена звезда мтс дочекује врло добри УНИКС
Следећи текстЗвезда обезбедила европско пролеће