Иза југа Маракане – Петлићи Звезде јесењи прваци

90

Петлићи Црвене звезде убедљиво су савладали екипу Оле-а резултатом 10:0 у последњем колу првог дела шампионата, и на тај начин запечатили јесењу титулу. Талентовани дечаци су уписали десет победа и само један пораз, а треба напоменути и импозантну гол разлику коју су остварили, чак 58 постигнутих и свега седам примљених голова. Шеф стручног штаба Милан Савковић истакао је велико задовољство због постигнутх резултата али и због самог приступа свакој утакмици.

Пре свега, утисци су позитивни. Све што смо зацртали на почетку сезоне, када смо крајем јула кренули са тренинзима успели смо и да остваримо. Фокус је био на припреми екипе и повезивању дечака у једну компактну целину, и мислим да смо то у првенству демонстрирали, мање – више, на свим утакмицама. Такмичили смо се са нашим узрастом, што је и био циљ у првој полусезони, а већ од зиме прелазимо на фудбал 11, где ћемо се такмичити у некој од група Лиге млађих пионира – почео је Савковић.

Дотакао се стратег црвено-белих и ефикасних партија које пружају његови изабраници.

Лично не волим да истичем појединце испред групе, и мислим да смо ми током целе сезоне деловали као једна уиграна екипа. Дечаци који су се истакли са головима и асистенцијама су плод доброг рада целе групе, тако да не бих именвао никог посебно јер мислим да у овом периоду то није толико битно. Сви у стручном штабу се трудимо да презентујемо дечацима да је тим изнад свега, да је Звезда изнад свега, а појединачни учинак увек дође до изражаја са неким лепим голом или акцијом. Филозофија нашег тима јесте да играмо што директнији и офанзинији фудбал уколико нам противник то дозволи, али једноставно индивидуалним квалитетима ми успевамо да играмо на гол више и пленимо лепим акцијама и потезима. Драго ми је што похвале долазе и са других страна и што људи примећују добре партије. Ова група дечака је већ дуго у Црвеној звезди, и они дефинитивно знају који су циљеви. Појачана је и конкуренција, стигло је још неколико дечака који ће стећи право за наступ од другог дела сезоне, тако да ћемо сигурно бити још компактнији и јачи. У плану је и неколико турнира током паузе, како би се што боље припремили за фудбал 11 и мисим да смо на добром путу. Момци су вредни и марљиво приступају свим обавезама, а моје колеге и ја настојимо да их научимо да буду самокритични јер само тако сви заједно можемо ићи ка вишим циљевима – закључио је Савковић.

Петлићи који носе дрес нашег развојног тима такође бележе одличне резултате у А групи Прве лиге петлића, и тренутно заузимају другу позицију са 23 освојена бода и гол разликом од 20 датих и 8 примљених голова. Шеф стручног штаба Графичара Дејан Шиљковић истакао је да је задовољан резултатима, али и напоменуо да је фокус на напретку дечака.

Прилично смо задовољни овом полусезоном, пре свега јер су сви регистровани играчи наступили. Појединци су остварили напредак и самим тим конкуришу за прелазак у Црвену звезду. Асистент Марко Јовановић, Саша Савић који је задужен за кондицију дечака и ја се превасходно трудимо да кроз квалитетан рад и квалитетно такмичење пробамо да пребацимо што више дечака у Црвену звезду. Ова полусезона је била доста специфична, како за нас, тако и за остале клубове. Велики број деце се током полусезоне разбољевао, па практично током сезоне ни на једном мечу нисмо имали исту поставу. План је да до 20. децембра наставимо са радом, а потом ће уследити кратка пауза до половине јануара када ћемо кренути са припремама за наставак сезоне. Треба нагласити и да су наши дечаци махом млађи од остатка екипа, и да управо зато наступају у развојном тиму, где могу да се развијају и напредују без императива резултата. Превасходно нам је битан индивидуални развој деце, и желим да похвалим сарадњу са колегом Миланом Савковићем, са којим сам свакодневно у контакту и заједно склапамо планове за наставак сезоне, где ћемо, сигуран сам, остварити одличне резултате – рекао је Шиљковић.

Претходни текстЗвезди предност пред реванш
Следећи текстЦрвена звезда мтс дочекује врло добри УНИКС