Лазић: Пред нама је пуно посла до почетка сезоне

40

Кошаркаши Црвене звезда настављају са уводним припремама и активностима пред почетак нове сезоне. Екипа је након дводневних тестирања наставила са радом у хали “Александар Николић” од среде, а тиму се у наредним данима прикључују Никола Ивановић и Остин Холинс када екипа креће са тренинзима.

Пред црвено-белима је велики посао, пуно рада, напорни тренинзи како би се спремили и на првом месту уиграли јер је први тим Црвене звезде доживео бројне промене у играчком кадру не само између две сезоне, већ у последњих годину дана. У садашњем саставу од прошле сезоне нема: Лојда, Волдена, Нока, Јагодића Куриџе, Хола, Рита, Раданова, О Брајанта, Рочестија, Терија, Колома, Симанића…

Јасно је да је тим црвено-белих доживео велике промене и да ће осим стицања неопходне физичке спреме важан сегмент у припреми нове сезоне бити и уигравање тима. Један од староседелаца у новом тиму који су овог лета појачали Ивановић, Холинс, Вајт, и повратници Митровић, Калинић, Лазаревић, и Волтерс је капитен Бранко Лазић који ће обавити 11. припреме са екипом Црвене звезде. Управо играч са највећим бројем утакмица у историји клуба зна да је пред тимом и стручним штабом велики посао у наредном периоду до почетка сезоне која креће 24.септембра утакмицом са Сплитом:

Очекује нас напоран рад у наредном периоду. Немамо баш превише времена јер до почетка нове сезоне, имамо нешто више од месец дана, што значи да морамо да максимално да искористимо тај период, сваки тренинг, сваку пријатељску утакмицу. Доживели смо много промена и биће нам потребно време да се уиграмо као тим, и да будемо спремни за нову сезону која ће на свом почетку бити врло компликована и због распореда по коме у првих 7 кола Евролиге играмо чак 5 утакмица на гостујућем терену. На нама је да радимо вредно у наредном периоду и да будемо спремни за прву такмичарску утакмицу – рекао је капитен Црвене звезде Бранко Лазић.

Екипа црвено-белих први део припрема обавиће у Београду.

Претходни текстПавков Звездина „дуга деветка“
Следећи текстИванић и Бен паклена машина