Иванић и Бен паклена машина

26

Фудбалери Црвене звезде су приказали одличну игру и убедљивим резултатом (4:0) савладали екипу Клужа у оквиру првог меча плеј-офа за пласман у Лигу Европе, а посебну пажњу скренули су Бен и Иванић који су сјајно сарађивали током читавог меча и асистирали један другом код голова.

Сјајна издања претходне сезоне красила су Иванића и Бена, а на утакмици против румуског представника су још једном усрећили велики број звездаша и показали свој квалитет који нас је водио до највећих успеха прошле сезоне. Одлично су сарађивали наши првотимци на утакмици плеј-офа и без већих потешкоћа „тресли“ мрежу противника који је са стадиона „Рајко Митић“ отишао убедљиво поражен. После уводног гола Павкова и поготка Катаија, на сцену су ступили Иванић и Бен. Њихова сарадња је у другом полувремену достигла врхунац, а прва награда стигла је већ у 68. минуту. Све је почело од одличне реакције Иванића који је вема спретно одузео лопту на средини терена и кренуо ка голу румунске екипе. Незаустављиво је деловао Иванић, који је као и у много претходних ситуација одлично упослио Бена, а Звездин крилни нападач рутински са ивице казненог простора савладао чувара мреже Клужа.

Изабраници Дејана Станковића се нису зауставили ни поред велике резултатске предности, а Иванић и Бен су наставили да стварају озбиљне проблеме одбрани Клужа. Овога пута наш „убитачни“ тандем је показао да гол из игре није једини сегмент који треба да плаши противника. Играо се 77. минут када је момак са Коморских острва извео ударац из угла, највиши у скоку је био управо Иванић, који је „затресао“ мрежу румунске екипе и поставио коначан резултат меча.

Поред два гола и две асистенције од Иванића и Бена смо могли да видимо још доста тога на терену, жељу, борбу, инат и спремност да оставе и последњи атом снаге у борби за још једну Лигу Европе. Статистички подаци са платформе Инстат такође говоре о начину на који су наши фудбалери одиграли овај меч. Момак из Бачког Јарка је на основу података из ове платформе био најбољи појединац са индексом 400 код црвено-белих, док је Бен био трећи најбољи са индексом 323, а испред њега је поред Иванића био само Саного. Када су у питању ударци које су упутили ка голу румунског представника, Иванић је три пута шутирао од тога два пута у оквир гола, док је Бен упутио два ударца и оба су ишла у оквир гола.

Претходни текстЛазић: Пред нама је пуно посла до почетка сезоне
Следећи текстБен: Поносан сам на рекорд и звездаше