Павков Звездина „дуга деветка“

27

Милан Павков је у јучерашњем мечу против Клужа још једном показао колико је значајан за игру црвено-белих. Момак из Бегеча забележио је погодак и асистенцију у јучерашњем дуелу, те је с правом понео епитет играча утакмице.

Високи центарфор је још једанпут из другог плана израстао у Звездиног јунака. Откад је дошао у табор црвено-белих, Павков је надмашио сва очекивања и искористио сваки минут који је провео на терену. Колико се вредан рад исплати, показало је незаборавно августовско вече у Салзбургу када су Аустријанци повели са 2:0 и били надомак пролаза даље. На старту другог полувремена, у игру је ушла Звездина „дуга деветка“ и ситуација се потпуно преокренула у корист нашег тима, за први пласман у Лигу шампиона. И у групној фази је стрпљиво чекао своју прилику. Прекретница у каријери Звездиног Бачванина, догодила се против Ливерпула. Нашао се у стартној постави, оправдао поверење и са два поготка срушио енглеског великана у незаборавној вечери за све звездаше.

Колико га инспиришу велике утакмице, доказао је и у 159.вечитом дербију против Партизана када је у игру ушао као „џокер“ и разорним ударцем са дистанце још једном разгалио наше навијаче. Освојена је још једна титула, а након тога уследио је нови циклус квалификација за Лигу шампиона. У сусрету са Хелсинкијем, поново истоветан сценарио. Павков поново улази са клупе и у последњим секундама тресе мрежу Финаца за 2:0 и миран пут у Скандинавију.

Сјајно издање у том двомечу, “купило” је Павкову место у првој постави против Копенхагена, а он је указано поверење максимално оправдао. У финишу првог полувремена, наш горостасни шпиц се изванредно снашао и из окрета савладао голмана гостију.

Наставио је Павков да показује класу против врхунских противника. Показао је и у мечу са Миланом своје голгетерско умеће. Ушао је у игру петнаестак минута пре краја, а онда поново експлозија Звездиног нападача. Играла се надокнада времена… Делија на трибинама није било, али се одиграло баш као што каже њихова песма. „Хеј Павков, скочи дај гол главом“. Скочио је Павков највише што је могао после корнера Канге, лопта је имала путању “свеће” и упала иза леђа Донаруме, за изједначење и потпуну екстазу наших фудбалера на терену.

Утакмица са Клужом била је препород за момка рођеног 1994.године. Једини европски меч ове сезоне одиграо је против Каирата у Алматију, да би након тога кубурио са повредом и вирусима. Против румунског првака Павков је поново избио у први план. Најпре је у раној фази дуела, маестрално испратио акцију Бена и на одбијену лопту натрчао, надскочио дефанзивца гостију и сместио лопту у мрежу. Непосредно након тога, момак из Бегеча је пресудно допринео и другом поготку. Родић је центрирао, Павков фантастично спустио грудима ка Катаију, који је са неколико метара матирао чувара мреже Клужа. Било је то још једно незаборавно вече за Црвену звезду у којој је робусни нападач играо једну од главних улога, а целокупна звездашка јавност се нада да је то наставак успешне резултатске серије.

Претходни текстЕврокуп жреб: Оренбург, Олимпијакос и победник квалификација у Београду
Следећи текстЛазић: Пред нама је пуно посла до почетка сезоне