Станковић: Диктираћемо темпо

21

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 21 час дочекати екипу Шерифа у оквиру првог меча трећег кола квалификација за Лигу шампиона, а очекивања пред меч изнео је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.

Као што сам рекао и пре Каирата, доста ће зависити од нас какав ће противник да буде. Ушли смо доста директно, нисмо им дали „ваздуха“ и због тога нисмо имали никаквих проблема. Да не дозволимо велику размену пасова, јер они имају момке који имају индивидуални квалитет, ако их пустиш могу да га испоље. Играмо код куће и од нас зависи какав ће противник бити. Гледаћемо нас пре свега и “откинути” ривалу оно што је добро – рекао је Станковић.

Сматра шеф стручног штаба нашег тима да се екипе Каирата и Шерифа разликујемо.

– Не можеш да ихи поредиш док не одиграш утакмицу. Када би их упоређивали, Каират је у неком сегменту бољи, а негде Шериф има предност. Шериф има талентоване и брзе играче, ако их пустиш да играју, могу да ти направе проблем. Играју специфично, имају плејмејкера који некад игра испред штопера, а понекад је иза шпица, тако да ће од њихове идеје да ли да нас нападну, то зависити. Каирату смо успели да „откинемо“ оно одакле најбоље прете, знали смо шта нас чека и били спремни на то. Играмо код куће пред нашим навијачима, то је најлепше што можемо да очекујемо.

Не размишља Станковић о потенцијалном ривлау у четвром колу квалификација за Лигу шампиона.

– Ни ми, ни Динамо још увек нисмо прошли. Ако будемо, биће доста времена да се прича о томе, али ми живимо под притиском и свакодневно гледамо да напредујемо. Може да се деси да играмо са њима, али треба да се потрудимо да прођемо да би се тај меч одиграо. Видео сам жреб, али нема простора да се прича ни о чему другом, осим о Шерифу. То је једна станица за наше навијаче, клуб и играче, као и читав стручни штаб. Потрудићемо се да и пету годину у низу играмо групну фазу неког европског такмичења, то је наш циљ.

Неколико бивших фудбалера Црвене звезде је носило и дрес Шерифа, али Станковић их није контактирао.

– Гледам садашњи моменат. Нешто што је било пре годину или две, не може пуно да утиче. Једино да знамо за реванш шта нас чека, што се тиче пута и свега. Међутим, нама треба оно што се сад дешава у екипи Шерифа, али на сву срећу имам добар скаутинг који ради тај посао.

Спушта лопту пред меч који је на програму сутра од 21 час.

– Утакмица против Каирата је била једна и испоставило се да је та. Сви би волели да се то понови, али морамо да спустимо лопту. Не сањам о томе, реалиста сам, сматрам да ће бити јака и компактна утакмица где треба да дамо што мање простора противнику да те казни. Имамо одличне играче који се добро сналазе у завршници и само треба да их доведемо у ситуацију да пруже сав свој таленат и буду прави. Сви сањамо о томе, али нико није случајно у трећем колу.

Распоред је такав да се утакмице играју на свака три дана.

– Стицајем околности је то тако, па морамо да водимо рачуна о енергији и умору. У Суботици је било коректно, направили смо доста шанси, али смо хтели још више да пробамо да изротирамо и одморимо неке, само нам је то фалило. Међутим, било је много добрих ствари.

Коментарисао је Станковић здравствени билтен екипе, као и форму наших бека.

Николић је повредио чланак и тек скоро је почео да тренира са екипом. Бабић и Павков имају температуру. То је то за сад, остало су ударци и умор, али ништа толико проблематично. Што се бекова тиче, Родић је против Каирата био један од наших најбољих играча, Гобељић један од најпродуктивнијих, не видим да ту нешто “шкрипи”. Што се тиче центаршута, некад лопта пређе преко ноге, остане на земљи, али све ће то доћи на своје. Међутим, видели сте Гајићев центаршут јуче за Иванића, у стилу Бекама… – закључио је Станковић.

Претходни текстСтанковић: Фокус на Шериф
Следећи текстУ сусрет противнику – Шериф