У сусрет противнику – Шериф

32

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 21 час на стадиону „Рајко Митић“ дочекати екипу Шерифа у оквиру трећег кола квалификација за Лигу Шампиона.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда и Шериф никада до сада нису „укрстили копља“ на званичним утакмицама, тако да ће овај двомеч бити први у историји ова два клуба. Омладинци Црвене звезде су играли против Шерифа у Лиги шампиона за младе 2020. године и успели да победе тим из Молдавије после извођења једанаестераца (2:4).

Четворица фудбалера који су носили дрес обе екипе јесу Вујадин Савић, Огњен Врањеш, Рикардињо и Каду.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Карте за дуел између Црвене звезде и Шерифа су доступне онлајн. Продаја карата на стадиону је доступна данас до 19 часова, док ће сутра, на над меча, куповина бити могућа од 10 часова до почетка сусрета. Капацитет стадиона је ограничен на 50%, а цене карата су доступне на нашем сајту. Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо испрате меч наших првотимаца моћи ће да гледају дирактан пренос утакмице трећег кола квалификација за Лигу шампиона између Црвене звезде и Шерифа на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 21 час. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је од старта сезоне одиграла пет мечева и забележила три победе, један реми и пораз. На последњој утакмици против Спартака из Суботице црвено-бели су забележили победу резултатом 3:1, а голове за наш тим су постигли Мирко Иванић, Ел Фарду Бен и Никола Крстовић. Након што је наш тим елиминисао Каират у другом колу квалификација за најелитније европско такмичење, изабраници Дејана Станковића су показали да полако хватају форму за оно што их очекује у наредном периоду како у домаћем шампионату, тако и у Европи.

Шериф је борбу за пласман у најелитније европско такмичење започео од првог кола квалификација. У првој рунди су убедљиво елиминисали албанског представника Теуту, да би у наредном колу били бољи од јерменског шампиона Алашкерта укупним резултатом 4:1. У претходној деценији су девет пута били шампиони Молдавске лиге. Прошле сезоне су освојили 99 бодова у домаћем првенству и заиста доминантно освојили титулу, а ове сезоне после два одиграна кола имају три бода и заузимају шесто место на табели.

РЕЧИ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Када би их упоређивали, Каират је у неком сегменту бољи, а негде Шериф има предност. Шериф има талентоване и брзе играче, ако их пустиш да играју, могу да ти направе проблем. Играју специфично, имају плејмејкера који некад игра испред штопера, а понекад је иза шпица, тако да ће од њихове идеје да ли да нас нападну, то зависити. Каирату смо успели да „откинемо“ оно одакле најбоље прете, знали смо шта нас чека и били спремни на то. Играмо код куће пред нашим навијачима, то је најлепше што можемо да очекујемо – рекао је Станковић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Највећа опасност Шерифа прети од тројице најистуренијих играча Адама Траореа, Луванора и Франк Кастањеда. Траоре је по доласку у тим из Молдавије постигао десет голова и забележио седам асистенција, док је Луванор дошао у овом прелазном року из Саудијске Арабије и већ постигао два гола у првом колу квалификација за Лигу шампиона против Теуте. Кастањеда је убедљиво најефикаснији фудбалер молдавског тима, прошле године је дао чак 33 наврата тресао противниче мреже. У везном реду је најстандарнији Себастијен Тил који је у зимском прелазном року појачао Шериф. Штоперски тандем чине Данило Арболеда и Густаво Дуланто, док на бековским позицијама наступају двојица бразилаца Фернандо Костанца и Кристијано. На голу је Грк Јоргос Атанасијадис који је овог лета дошао из атинског АЕК-а. Шеф стручног штаба екипе из Тираспоља је украјински стручњак Јуриј Вернидуб, а Шериф се претежно ослања на стране фудбалере.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на мечу између Црвене зведе и Шерифа биће Оливију Хацеган, којем ће уз аут линије асистирати Раду Џингулек и Себастијан Џорџ. Хацеган од 2011. године спада прву категорију интернационалних судија, а делио је правду на утакмицама Европског првенства. Има изузетно међународно искуство, а прошле сезоне је судио на осам утакмица у УЕФА такмичењима.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Уторак:

-19:00 Малмо – Ренџерс
-19:00 Спарта Праг – Монако
-20:00 Клуж – Јанг Бојс
-20:00 Генк – Шахтјор
-20:00 ПСВ – Митиленд
-21:00 Олимпијакос – Лудогрец

Среда:

-19:00 Спартак Москва – Бенфика
-20:00 Динамо Загреб – Легија
-20:00 Ференцварош – Славија Праг

Претходни текстСтанковић: Диктираћемо темпо
Следећи текстПочетак припрема рукометаша