Тројка за Бошка као почетак важне борбе

64

КК Црвена звезда мтс активно је учествовао у хуманитарном догађају у организацији удружења грађања ’’Чувари огњишта’’ који су уз помоћ бројних пријатеља организовали манифестацију ’’Тројка за Бошка’’.

Бошко Гуглета је рођен 14.01.2021. године у Новом Саду. Нажалост, већ са три месеца установљена му је дијагноза ’’СМА 1’’. Болест се манифестује брзом и прогресивном атрофијом мишића. Брзо се губе неопходне животне функције (ходање, гутање, дисање, варење).

Једна од првих акција прикупљања неопходних средстава је одржана баш на теренима Црвене звезде, а такмичари у брзом шутирању тројки били су прослављени спортисти, активни и бивши, као и бројне јавне личности из света глуме, музике, новинарства… Догађај је имао и посебну тежину јер је одржан на дан Иконе Пресвете Богородице Тројеручице па су симболично најбољи тројкаши као награду добијали поменуту икону.

Овим поводом говорио је директор КК Црвена звезда мтс Филип Сунтурлић:

КК Црвена звезда је још одавно поставио као један од приоритета у свом функционисању друштвену одговорност и помоћ онима којима је то најпотребније. Прича малог Бошка је веома потресна, ниједан човек, а поготово родитељ не може да остане имун на то и не уради шта је у његовој моћи да помогне. Црвена звезда је поносно уступила своје терене за догађај под називом ’’Тројка за Бошка’’. Захвалио бих се свим учесницима на турниру, међу којима је било бивших играча Црвене звезде на шта смо посебно поносни и позвао целокупну јавност да у складу са својим могућностима помогне Бошку Гуглети – истакао је Филип Сунтурлић.

Срце је пуно дан након турнира. Уз Божију помоћ смо успели да турнир организујемо на жељени начин. Захваљујем КК Црвена звезда на теренима које су нам уступили. Такође, велико хвала свим јавним личностима, учесницима, спонзорима и гледаоцима. Акценат стављам на нашег малог Бошка! Помоћ је сада најпотребнија. Акција и даље траје и позивам све који су у могућности да уплате новац. Рачун се налази на плакату за турнир и биће активан још неколико дана. Организација је имала два циља. Први је да широј јавности скренемо пажњу на проблем који Бошко има, а други је онај главни – да се што пре скупе средства за његово лечење – истакао је један од организатора догађаја Димитрије Нишавић.

То је само почетак јер за малог Бошка предстоји велика борба у којој је њему неопходна помоћ. То можете урадити на следеће начине:

Слањем СМС поруке: Упишимо 1032 и пошаљимо СМС на 3030

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо хуман1032 и пошаљимо СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-6000001037970-33

Уплатом на девизни рачун: 160600000103802950

IBAN: RS35160600000103802950

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Помозимо Бошку!

Претходни текстКривокапић: Да у среду буде као 2002.
Следећи текстСтанковић: Идемо по пролаз