Кривокапић: Да у среду буде као 2002.

45

Црвена звезда је 2002.године у квалификацијама за Куп УЕФА савладала Каират у београдском реваншу са 3:0, а стрелац трећег поготка на мечу био је Радован Кривокапић, који се подсетио тог периода.

Тада је био другачији систем такмичења. То су биле квалификације за тадашњи Куп УЕФА и није се играла групна фаза, већ систем избацивања. После Каирата, елиминисали смо Кјево и против Лација играли да презимимо у Европи. Утакмице у Казахстану се сећам као кроз маглу. Знам да је био дугачак пут и да смо рутински победили са 2:0. Тренер Зоран Филиповић је створио добру атмосферу, било је лепо сарађивати са њим, и све то се одразило на игру тима – рекао је Кривокапић.

Некадашња Звездина „десетка“ је нагласила да тадашњи Каират није био равноправан ривал Црвеној звезди.

Блио је то доста давно, пре скоро 20 година. Добили смо их са 3:0 на „Маракани“. Тада Каират није важио за неког јаког противника. Ми смо имали изузетан тим са Бошковићем, Пјановићем, Младеновићем, Богавцем, Гвозденовићем и осталим сјајним играчима. Били смо пуно бољи, све време смо имали посед лопте, стварали шансе и давали голове на време. То нам је био као јачи тренинг и они уопште нису били наше мерило у то време. Надам се да ће у среду бити резултатски идентично – подвукао је Кривокапић.

 

Претходни текстНедостатак искуства узело данак
Следећи текстТројка за Бошка као почетак важне борбе