Црвено-бели на корак од шампионског пехара

380

Боксери Црвене звезде остварили су победу резултатом 14:8 против Сомбора у првом мечу финала плеј-офа Суперлиге Србије и налазе се на корак од освајања шампионске титуле.

Дуел два најбоља тима у Србији одржан је у сали СД Црвена звезда и оправдао је сва очекивања.

Црвена звезда је повела победама омладинаца. Прво је Владимир Бериша савладао Мишковића у категорији до 57кг, да би Христофер Димитров прекидом у 3. рунди славио против Икановића у категорији до 60кг.

Први меч у серниорској конкуренцији није одржан, а Сомборци су без борбе смањили вођство екипе Миодрага Милића. У перолакој категорији Кристијан Јовановић је био супериоран у дуелу са Јоксимовићем и донео је нове бодове нашој екипи. У лакој категорији Мирослав Ивановић је изгубио од Аличића, а потом је у полувелтеру Ненад Јовановић био бољи од Сејдија. Затим је Џејлан Тоскић у велтер категорији убедљиво савладао Бисета који је три пута био у нокдауну.

Звезда је имала предност од 10:4 у тим тренуцима и капитен Сандро Полетан је био у прилици да донесе победу у првом мечу финала. Он је то и урадио против Губаша и тако је донео велику радост црвено-белим боксерима. На ринг су потом изашли Алекса Марковић и Милош Терзић, који је неспортским потезом у 1. рунди пресудио сам себи.

У дуелу тешкаша Милутина Станковић и Вељка Ражнатовића славио је боксер Сомбора, а гости су зарадили поене и у супертешкој категорији, без борбе, па је коначан резултат меча био 14:8 за Црвену звезду.

Реванш меч финала плеј-офа Суперлиге Србије између Сомбора и Црвене звезде на програму је у петак 23. јула у Сомбору. Уколико тријумфују црвено-бели ће постати шампиони Србије, у супротном боксоваће се мајсторица на неутралном терену.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СОМБОР 14:8

Јуниори:
до 57кг, Владимир Бериша – Владица Мишковић 2:0
до 60кг, Христофер Димитров – Сеад Икановић 2:0, прекид у 3. рунди

Сениори:
до 54кг (бантам), Саша Ивановић – Омер Аметовић 0:2, без борбе
до 57кг (перолака), Кристијан Јовановић – Раде Јоксимовић 2:0
до 60кг (лака), Мирослав Ивановић – Семиз Аличић 0:2
до 64кг (полувелтер), Ненад Јовановић – Назиф Сејди 2:0
до 69кг (велтер), Џејлан Тоскић – Антонио Бисет 2:0
до 75кг (средња), Сандро Полетан – Владимир Губаш 2:0
до 81кг (полутешка), Алекса Марковић – Милош Терзић 2:0, прекид у 1. рунди
до 91кг (тешка), Милутин Станковић – Вељко Ражнатовић 0:2
преко 91кг (супертешка), Коста Божовић – Владан Бабић 0:2, без борбе

Претходни текстСтанковић: У Београду на победу
Следећи текстКараван у Ваљеву за десетку