Црвена звезда у финалу Суперлиге, први меч у среду

56

Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у финале овогодишње Суперлиге Србије пошто су у полуфиналној серији савладали чачански Борац са 2-0. Након сигурне победе у петак 101:70, црвено-бели су оправдали улогу фаворита и у другом мечу који је у недељу одигран у Чачку и славили резултатом 80:57 (19:8, 27:23, 15:13 и 19:13)

Најефикаснији у екипи Црвене звезде био је Огњен Добрић са 16 поена, 9 скокова и 5 асистенција, пратио га је Давидовац са 12 поена, 6 скокова.

Црвено-бели су контролисали утакмицу у дворани крај Чачка практично од самог старта, тренер Дејан Радоњић који је био приморан да реагује тајм-аутом при резултату 26:31 када је домаћи тим направио серију 11-2, равномерно је распоредио минутажу и указао шансу свим играчима у протоколу осим Џордана Лојда који се опоравља од лакше повреде, док се Кори Волден није „скидао“ ни на овој утакмици због проблема са леђима.

Црвено-бели су до великог финала стигли сигурним победама над Златибором и Борцем, а за трофеј ће се борити против екипе Меге која је са 2-1 у серији елиминисала Партизан НИС.

Финална серија стартује у среду, други меч игра се у петак, а уколико буде било потребе последњи званични меч у сезони „мајсторица“ заказана је за недељу.

Предност домаћег терена има екипа Црвене звезде.

Претходни текстРезиме Звездиних везњака
Следећи текстМлађе пионирке шампионке Београда!