Млађе пионирке шампионке Београда!

82

Најмлађа такмичарска генерација ККЖ Црвена звезда Комбанк на најбољи начин је завршила историјску, такмичарску годину освајањем титуле шампиона Београда.

И у последњем колу Финалног турнира лиге Београда који се одржао од петка до недеље у “Баскетленду”, селекција тренера Немање Ненадића је остварила тријумф након продужетка против екипе Раса 52-50 (44-44).

И пре последњег дуела је било познато да ће Црвена звезда бити прва, али су најбољу утакмицу на турниру противници из групне фазе оставили за крај. Црвена звезда је боље ушла у утакмицу, имала двоцифрену разлику до последњег квартала, када су гошће успеле да серијом 9-0 дођу до неизвесног финиша.

Обе екипе су са пенала имале прилику да остваре победу у регуларном току меча, али нису биле прецизне. У продужетку, Кристина Рађеновић је водила Звезду до победе и потврде златне медаље.

Друго место је освојила екипа Радивој Кораћа која је савладала у још једној узбудљивој утакмици екипу Визуре. Медаље и пехаре су уручили Милан Вукшић представник КСБ и Ненад Радосављевић, делегат.

У свим узрасним категоријама у сезони 2020/21 ККЖ Црвена звезда је освојила шампионску титулу, а велики подвиг печатирале су најмлађе.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Нина Јовашевић, Теодора Младеновић, Вања Николић, Анастасија Бојовић, Миа Јаковљевић, Хана Петровић, Кристина Рађеновић, Кристина Новаковић, Ивана Маринковић, Лана Поповић, Петра Цветковић, Катарина Перовић. Тренер: Немања Ненадић, помоћни тренер: Верица Ковачевић.

Претходни текстЦрвена звезда у финалу Суперлиге, први меч у среду
Следећи текстПионири Вана Николић и Растко Ћосић прваци Србије