Следи мајсторица за титулу АБА лиге, поново судије у главној улози

62

Кошаркаши Будућности су у драматичној завршници савладали Црвену звезду 81-80 у четвртом мечу АБА лиге.

Играће се пети меч, који ће одлучити шампиона АБА лиге. Мајсторица је на програму у петак у Београду. На овој утакмици Будућност је извела 35 слободних бацања, док је Звезда шутнула 17. Огромна разлика, као и у претходном мечу.

Такав је био и однос у фауловима – Звезда је направила 35, а Будућност 17.

Како описати меч у коме је Црвена звезда у три наврата имала двацифрену предност, али је испуштала захваљујући катастрофалном судијском критеријуму, бројним досуђеним личним грешкама и спорним одлукама попут ношене лопте…

Црвена звезда је имала два шута за победу, али до њих не би црвено-бели ни дошли већ би рутински привели меч крају, да није било већ описаног “критеријума” у коме се нашем тиму једноставно не дозвољава да игра кошарку!

Црвена звезда: Хол 5, Волден 5, Лојд 23, Ускоковић, Давидовац 3, Лазић 6, Добрић 13, Симоновић 6, Кузмић 7, Ноко 12.

Тренер КК Црвена звезда Дејан Радоњић:

Још један добар и интересантан меч у финалној серији, квалитетан. Од старта смо добро контролисали оно што је требало. Било је успона и падова, имали смо предност, али нисмо били лагани, већ све време максимални. Будућност нас је стизала и на крају престигла. Имали смо два шута за победу. Сада идемо на тријумф у Београду. Идемо да одбранимо домаћи терен“, додао је Радоњић.

Претходни текстТрећи дан избора за Скупштину
Следећи текстПочиње Регионална лига, Звезда – Марибор 29. маја