Почиње Регионална лига, Звезда – Марибор 29. маја

109

Племенита вештина потреса Балкан. Након идеје, пословица и пуно рада и састанака, боксери земаља бивше СФР Југославије уједињују се у Регионалну лигу. На то нас обавезују сви сјајни резултати боксерских легенди бивше Југославије, који су исписали светску боксерску историју и свих нас на овим просторима.

Велика бивша ЈУ боксерска сцена почиње да исписује нову историју у борби за овај спорт, која је заостајала дуги низ година. Познати по својој храбрости, снази, срцу за овај спорт, боксери и марљиви боксерски радници окупили су се у заједничкој причи под слоганом „Спасити бокс“.

Регионална лига почиње 27. маја 2021. када ће БК Вардар из Скопља бити домаћин БК Лозница из Србије.

Све утакмице ће се преносити уживо на ТВ Арени 1 и Арени борба.

Регионалну боксерску лигу чини осам клубова из свих шест република бивше Југославије, сада независних држава: Црвена звезда Београд (Србија), Лозница (Србија), Подгорица (Црна Гора), Марибор (Словенија), Витези Загреб (Хрватска), Радник Бијељина (БиХ), Жељезничар Сарајево (БиХ), Вардар Скопље (Северна Македонија).

Распоред првог кола лиге:

Група А
27.5.2021, Вардар Скопље – Лозница
28.5.2021, Жељезничар Сарајево – Подгорица

Група Б
5. јуна 2021, Витези Загреб – Радник Бијељина
29. маја 2021, Црвена звезда Београд – Марибор

Председник Републике Србије Алесандар Вучић подржао је Регионалну лигу са циљем повратка и промоције регионалних клубова са дугом традицијом, који су извели многе европске, светске и олимпијске шампионе.

Снажно подржавам покретање Регионалне лиге која ће промовисати ову племениту вештину на најбољи могући начин, посебно међу младим, талентованим људима. Истовремено, ова лига ће допринети подизању квалитета клупског бокса, јачању духа сарадње и међусобног разумевања – рекао је председник Вучић, уз поруку да ће Србија снажно подржати лигу у финансијском и организационом смислу.

Претходни текстСледи мајсторица за титулу АБА лиге, поново судије у главној улози
Следећи текстНајава преноса и распоред утакмица млађих категорија