Звезда одбранила своју тврђаву, са 2:0 иде у Подгорицу

40

Кошаркаши Црвене звезде мтс савлдали су Будућност Воли у другој утакмици финала плејофа АБА лиге резултатом 85-79 (30-17, 25-24, 8-29, 22-9). Серија се сада сели у дворану ”Морача”.

Херојска победа Црвене звезде! Веома тешка, веома важна и апсолутно заслужена!

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Будућност Воли резултатом 85:79 и на тај начин сачували своју тврђаву и са 2:0 путује у Подгорицу. Серија се сада сели у дворану ”Морача” где ће Црвена звезда већ у суботу од 20 часова и 30 минута имати прву меч лопту за нови трофеј АБА лиге.

Херој победе био је Огњен Добрић који је уписао 27 поена, а многи од њих били су изразито важни у неизвесној завршници, баш као и одбрана на Вилију Риду која је доносила много. Свакако морамо да поменемо и Марка Симоновића чији статистички учинак од 10 поена крије да је преузео одговорност и донео изузетно вредне поене када није све ишло од руке његовој екипи. У великој тимској победи је штета издвајати појединце, али мора се издвојити дискретни херој Бранко Лазић који је упркос здравственим проблемима још једном показао велико срце и донео неопходну чврстину. Сјајни су били и Џордан Лојд који је уписао 16 кошева уз шест асистенција и пет скокова, иако није имао најбоље шутерско вече. Лендри Ноко је меч завршио са 15 поена уз седам скокова.

Утакмицу је много боље започела Црвена звезда. Бриљирао је од самог старта Огњен Добрић и већ у раној фази меча на свом конту имао 13 поена. Ипак, кључ је био у огромној енергији и чврстини у одбрани које су доносиле пуно поена из транзиције. Средином друге четвртине Црвена звезда је имала нестварних 20 поена предности – 37:17.

Црвено-бели су мало пали у игри, осетила се краћа ротација. Изостанак Корија Волдена, Марка Јагодића-Куриџе, ровитост неколицине играча… Утицали су на енергију Звезде. Будућност је заиграла веома добро, Данило Николић погађао из тешких ситуација. Ипак, црвено-бели су зауставили налет ривала и сачували 14 поена предности пред одлазак на велики одмор – 55:41.

Међутим, Звезда је испала из ритма и тешко јој је било да се врати. Будућност је серијом 4:20 дошла до прве предности на мечу – 59:61. Шут је потпуно изневерио црвено-беле који су у серији промашивали отворене шутеве. Нова серија Будућности – 0:9, овог пута, донела је гостима девет поена предности – 61:70.

Чинило се да је Звезда у нокдауну. Међутим и овог пута је показала шампионски карактер. Били су решени да сачувају своју тврђаву и у томе на крају успели. Марко Симоновић и Огњен Добрић су преузимали одговорност у веома важним моментима, искорачили су испред брилијантне тимске одбране и донели победу Црвеној звезди. Храброст је Звездина највећа врлина и то се и сада показало!

Црвена звезда мтс – Будућност Воли 85:79 (30:17, 25:24, 8:29, 22:9)

Црвена звезда мтс: Хол 2, Лојд 16 (6ск, 5ас), Ускоковић 3, Давидовац 6, Лазић 2, Рит, Раданов, Добрић 27, Симоновић 10, Јагодић-Куриџа, Кузмић 4, Ноко 15 (7ск).

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић:

Крајњи резултат, победа и то може да се анализира из те перспективе да је резултат сличан као у првој утакмици, а да је био потпуно другачији. Генерално ово је био меч који је обиловао преокретима. Ми смо имали сјајно прво полувреме. На почетку је одбрана била прецизна, а нападачки смо били растрчани. Наставили смо у добром ритму, стекли предност која је била за овај ниво велика. Међутим, почетак треће четвртине, а затим и читава та четвртина била је јако лоша. У нападу смо били без добре идеје, у одбрани са пуно грешака. Они су то вешто користили, погађали и стекли предност. У наставку су дошли до резултата који је указивао да ће коначан резултат бити другачији. Ми смо завршницу у оба правца одиграли јако јако добро. Дошли смо до напада и опција из којих смо реализовали шта је требало. Дошли смо до победе, 2:0 је и сутра је дан одмора.

Анализирајући читаву утакмицу има добрих и лоших ствари, наравно. Осцилације су биле велике,али смо као тим у важним тренуцима изгледали добро и из тога произилазе добре ствари. Без тимског приступа бисмо тешко вечерас причали о победи. Одбранили смо наш терен, треба да направимо анализу, одморимо и идемо даље”.

Трећа утакмица финалне серије игра се у суботу у Подгорици у хали “Морача” са почетком у 20.30 часова.

Претходни текстМијаиловић: Са Станковићем у нове победе
Следећи текстПриче о Барију – Лекција из Келна