Све је спремно за нови АНГТ турнир „Марко Ивковић“

62

КК Црвена звезда са великим задовољством, уз огромне напоре јер ће се квалификациони турнир одржати у време пандемије Ковид-19, организује по 10. пут традиционални квалификациони турнир Евролиге, „Adidas Next Generation Tournament “Marko Ivkovi攓.

Утакмице ће се стандардно одржати од петка до недеље (26.3. – 28.3) а за место на финалном турниру, који се одржава током Ф4 турнира Еврлиге, и трофеј победника бориће се екипе Макабија из Тел Авива, Клужа, Партизана, Цедевита Олимпије, Меге СокерБет, Будућности, Локомотиве Кубан и домаћина и организатора турнира Црвене звезде мтс.

Сви мечеви на предстојећем турниру играће се у хали ФМП Арена, овога пута без обзира на велико интересовање, без публике због пандемије Ковид-19 и уз поштовање свих мера и протокола Владе Републике Србије.

КК Црвена звезда мтс и ове сезоне има жељу да дође до доброг пласмана, а учинак претходних генерација црвено-белих на то обавезује. Црвена звезда је побеђивала на првих 8 узастопних турнира, а конкуренција на турниру је ове године изузетна о чему сведоче и речи тренера јуниора КК Црвена звезда Милоша Обреновића и капитена црвено-белих Филипа Бранковића:

Радили смо напорно у претходном периоду и спремали се за овај турнир. Сигурно да се надамо најбољем. Ове сезоне има много екипа које се такође са правом надају да ће забележити добар резултат и победити на овом турниру. Идемо корак по корак, прва утакмица је најважнија а она нас очекује већ у петак на отварању турнира против румунског Клужа – рекао је јуниор Филип Бранковић, а надовезао се тренер Обреновић који је говорио о првом противнику, румунској екипи Клужа. Тај меч и отвара овогодишњи турнир:

– Спремамо се за овај турнир, први противник нам је екипа Клужа. Немамо превише података о њима, али сви тимовиу долазе у Београд са својим циљевима и амбицијама. Не треба заборавити и на чињеницу да првог дана играмо две утакмице које умногоме могу да одреде наше амбиције на овом турниру. Зато морамо да идемо корак по корак и утакмицу по утакмицу, и зато смо у потпуности окренути уводном мечу који нас чека у петак од 10 часова.

КК Црвена звезда и ове године уз велику помоћ Републике Србије и града Београда, као и својих верних партнера, потрудио се да у изузетно отежаним околностима организује турнир и одржи стандард који су постављени претходних година.

Директор КК Црвена звезда мтс, Филип Сунтурлић: – Организујемо турнир у ситуацији која до сада није виђена. У ових 365 дана комплетан свет се променио и акценат је на здрављу и безбедности свих учесника овог турнира. Оно што је сигурно, све оно што смо радили у претходних 10 година, и велико искуство које сада имамо је гарант да ће све бити на максималном ниову уз подршку и помоћ свих који су посредни и непосредни партнери КК Црвена звезда у организацији овог турнира. На првом месту Евролиге која је стратешки партнер нашег клуба, државом Србијом, градом Београдом, Кошаркашким Савезом Београда, и свима онима без којих овај турнир не би могао да се организује. Ту посебно морам да апострофирам компанију Адидас, хотел „Crowne Plaza“ који ће сместити све екипе, компанију Ласта, нашег превозника. Као што знате турнир ће преносити ТВ Аренаспорт, а на нашу велику жалост ове године нећемо имати присуство публике на турниру због поштовања свих здравствених мера које је прописала Република Србија. Желим свим учесницима пуно успеха на овогодишњем турниру – рекао је Сунтурлић.

АНГТ турнир у Београду увек је привлачио огромну пажњу, а финални дан квалификационог турнира готово по правилу доносио је и испуњене трибине, велико интересовање публике, навијача, многобројних скаута и медија. Овога пута на велику жалост свих, публике неће бити, али према речима директора турнира Вука Стевановића, припреми турнира и организацији приступило се још озбиљније него претходних година, јер је здравље свих актера на првом месту.

Не бих превише о отежавајућим околностима, јер је то била наша обавеза. Свакодневно се мењају мере које прописује Влада Републике Србије, мења се и епидемиолошка ситуација али то не сме бити изговор, посебно што су све екипе биле спремне да буду наши гости без обзира на бројне препреке. То нам даје само већу одговорност да турнир буде бољи него претходних сезона што је већ постала пракса Црвене звезде, да сваки наредни турнир буде бољи од претходног. Даћемо све од себе да све прође максимално безбедно, да изађемо из овог турнира здрави и насмејани, па нека победи најбољи после тродневних борби – рекао је Стевановић.

Осам тимова налази се у две групе, као и сваке сезоне. У групи А налазе се екипе Макабија, Клужа, Партизана и Црвене звезде, док се у групи Б налазе екипе Меге, Будућности, Локомотиве Кубан и Цедевита Олимпије.

И ове године квалификациони турнир у Београду разликује се од осталих и по чињеници да ће КК Црвена звезда у сарадњи са својим медијским партнером ТВ Арена спорт реализовати све преносе утакмица на турниру који почиње сусретом Црвене звезде и Клужа. Утакмице у петак, суботу и недељу биће директно преношене на каналима те телевизије, као и на званичном YоуТубе каналу КК Црвена звезда.

Зоран Пањковић (ТВ Аренаспорт):

– ТВ Аренаспорт је дугогодишњи партнер КК Црвена звезда у медијској организацији турнира и велико нам је задовољство што смо и ове године део овог пројекта. Лепо је бити власник тв права за НБА лигу, и остале европске највеће лиге, али схватамо важност оваквог турнира на коме смо видели многе клинце који су своје каријере почели на оваквим турнирима. Понављам, биће нам велико уживање да испратимо у наредна три дана сва дешавана на паркету ФМП Арене и просто нам је природно да ТВ Арена спорт поново стане уз овакав пројекат што радимо већ годинама уназад. И некако нам је природно да пратимо каријере ових момака од најранијих кошаркашких дана до највећих евроспких и светских клубова. Уживајмо!

Турнир у петак званично отварају у 10 часова екипе Црвене звезде и румунског Клужа, док је након дводневних борби за пласман на табели по групама, недеља резервисана за утакмице које ће одредити коначан пласман и победника турнира. Финални меч игра се од 20 часова.

Такође, традиционално у паузи између утакмице за треће место и великог финала, одржаће се такмичење у брзом шутирању тројки и закуцавању.

Свим заинтересованима на располагању је и детаљна брошура у пдф формату у којој се налазе сви, па и најмањи детаљи везани за овај турнир, поздравни говори првог човека ЕЛ Ђордија Бертомеуа, председника КК Црвена звезда Небојше Човића, распоред утакмица, комплетан списак тимова, информације о дворани у којој се одржава завршни турнир…

КК Црвена звезда мтс

Претходни текстЛазетић продужио уговор
Следећи текст„Звезда је живот“ – Небојша Илић