Вредна победа Црвене звезде у Бару

55

У дербију кола АБА лиге састале су се две екипе које су уписале само два пораза у такмичењу. Утакмица је оправдала епитет правог дербија, виђена је велика борба, али је Црвена звезда била бољи тим. Од почетка до краја водили су црвено-бели, карактеристична чврста одбрана била је она права у преломним моментима и с тога вредна победа није изостала и то резултатом 78-86.

Фантастичну утакмицу одиграо је Огњен Добрић који је имао брилијантно шутерско вече, а поред тога играо изврсно у одбрани и био константно активан на скоку. Добрић је погодио чак шест тројки из осам покушаја, уписао 20 поена и уз то имао пет скокова. То му је донело индекс корисности 20 и ласкаво признање за играча утакмице. Пратио га је Џордан Лојд са 18 поена који је наговестио повратак у такмичарску форму након дуже паузе.

Црвено-бели су одлично започели меч и у раној фази повели 1-8. Није их пореметило кашњење утакмице услед проблема са водом на паркету. Чврста одбрана је чувала предност, али је средином друге деонице Морнар користио најјаче оружје и мини серијом 5-0 пришао на три поена заостатка, 15-18. То је био и најбољи опис утакмице и у њеном наставку. Сјајне роле Огњена Добрића, Џордана Лојда, Бранка Лазића у одбрани константно су доносиле предност црвено-белима која је ишла до осам поена. Ипак, домаћин је готово по правилу проналазио мини серије које су онемогућили Црвеној звезди да стекне и опипљивију предност.

По истеку 20 минута игре, захваљујући поготку Ленгстона Хола тик пред звук сирене, црвено-бели су имали на свом конту три поена предности, 35-38.

Звезда није испуштала стечену предност ни у наставку игре, али она никако није могла да буде опипљивија. Центар Морнара Смит је правио велике проблеме црвено-белима и практично држао свој тим у игри, а баш после његових поена Барани су изједначили резултат по први пут од почетка меча, 52-52. Одговорио је Кори Волден тројком уз фаул и вратио предност Звезди.

Са истом предношћу као и на полувремену изабраници Дејана Радоњића отишли су на одмор између трећег и четвртог периода, 61-64.

Феноменални Добрић наставио је своју серију тројки, а недуго затим догодио се мањи инцидент крај клупе који је био повод за судијску тројку да искључи Дејана Радоњића. Иако је то био велики хендикеп за Звезду, евидентно је био и мотив јер су уследили поени Џордана Лојда и Кина Колома који су донели црвено-белима десет поена предности на више од седам минута пре краја, 62-72.

Ипак, неколицина грешака довела је до серије 6-0 Морнара, који се брзо вратио у меч. Ипак, Лојд и Добрић су пронашли тројке, а Ноко је имао фантастично закуцавање. Звезда је газила ка вредној победи, 68-80.

Она се више није доводила у питање и црвено-бели су остварили 11. победу у сезони.

Морнар – Црвена звезда мтс 78-86 (22-25, 15-15, 24-24, 17-22)

Црвена звезда мтс: О’Брајант 14, Хол 7, Волден (5ск, 4ас), Лојд 18, Давидовац 2 (4ск), Лазић 6 (7ск), Раданов, Добрић 20 (5ск, 6/8 за 3), Јагодић-Куриџа 2 (6ск), Кузмић, Ноко 5 (7ск), Колом 5. Тренер: Дејан Радоњић

Претходни текстМлађи јуниори/ке у последњој серији првенстава Београда
Следећи текстЗвезда сениорима митинг, они њој сјајне резултате