Звезда сениорима митинг, они њој сјајне резултате

68

Зимска сезона позната је по недостатку такмичења за сениоре, а у периоду када су наступи у региону и иностранству отежани, свака прилика је добра прилика да се покаже форма.

Овог викенда прилику за такмичење пружила је Црвена звезда, у сарадњи са Српским Атлетским Савезом.

Недељковић Вељко био је опет близу границе од 19 метара. Последња три хитца била су у само три центиметра разлике, док је победнички је забележио у шестој серији са 18.78 метара. Као да је недостајао само онај један који ће одлетети далеко од свих претходних.

Данас су све најбрже сениорке биле заједно у првој квалификационој групи на 60 метара. Звездина представница Милана Тирнанић истрчала је две сјајне трке. Прво 7.41 у квалификацијама, а потом је у финалу заостала само једну стотинку иза једне од најбржих спринтерски Швајцарске и истрћала 7.34 секунди.

Тамара Вулетић је у финалној трци била шестопласирана са 7.86 секудни, док је у квалификацијама истрчала 7.79.

Препонаши су такође на 60 метара имали прилику за две трке. Богдан Видојковић, млађи јуниор трчао је у стази поред најбољег десетобојца у Србији, Александра Грновића, и водио равноправну битку у брзини. У обе трке истрчао је идентично време 8.21 секунди.

Ненад Константиновић, други Звездин представник у првој трци је истрчао 9.08, а у другој 9.31 секунди.

Трку испод седам секунди на 60 метара за две стотинке истрчао је Немања Булајић и био четрврти у финалу. Стефан Каљуш био је шести са 7.06, Филип Иштвановић седми са 7.12, а Марко Тасић осми са 7.13 секунди.

Победе наших скакача

Уз доста преступа, Страхиња Јованчевић победио је у скоку удаљ. Он је у трећој серији забележио даљину од 7.43 метара, а још му је једино први скок био успешан данас.

На залетишту за скок увис био је и Јасмин Халили, своју прву висину од 190см прескочио је из другог покушаја, 200 и 210цм из првог. Међутим, то је остао и његов најбољи резултат, будући да на 213 није излазио на залетиште, а на 216 рушио летвицу три пута.

Јована Делић је у звездашком двобоју однела победу над Иваном Тучић. Делићева је прескочила 170, а Тучићева 140 центиметара.

Трке на 400 и 200 метара

Репрезентативац Северне Македоније, Јован Стојоски, испунио је норму на 400 метара за дворанско Европско првенство 47.57 секудни. У тој трци наступила су и два Звездина атлетичара. Иван Марковић био је други са 49.84, а Василије Радивојша је био трећи са 49.91 секудни. Ковачевић Никола тријумфовао је у другом групи са 51.11.

У трци на 200 метара за сениорке Јапунџић Тијана истрчала је лични рекорд 24.90 секунди, док је Тамара Вулетић била трећа са 25.49.

Тмушић Катарина победила је у другој групи на 200 метара резултатом 25.58, као и на 400 метара када је истрчала 58.96 секунди.

Незванични резултати Сениорског митинга АК Црвена звезда можете погледати кликом на линк испод.

Незванични резултати Сениорког митинга АКЦЗ

Претходни текстВредна победа Црвене звезде у Бару
Следећи текстПораз у дербију, а потом три тријумфа црвено-белих на 2. турниру