Црвено-бели путују у Шпанију на „дупло коло“

56

Кошаркаши Црвене звезде путују у Шпанију где их у наредна три дана очекују две тешке утакмице Евролиге против мадридског Реала и Валенсије.

Први изазов биће један од фаворита за освајање Евролиге екипа Реала, а утакмица у празном „Визинк центру“ у Мадриду игра се у среду од 21 сат.

Ово ће бити други меч два тима у овогодишњем издању Евролиге, Реал је славио у Београду у драматичној завршници 73-67, а тренутно мадридски тим својој игром „носе“ Еди Таварес, Томпкинс и Абалде, али краљевски клуб има изузетно јак састав и дугачку клупу са које свако даје свој допринос.

Оба тима у овај меч улазе након тесних пораза у 18.колу, Реал је поражен од Арманија у Мадриду, док је Црвена звезда изгубила од Фенербахчеа кошем уз звук сирене

Тренер црвено-белих Дејан Радоњић:
Имали смо неколико дана да радимо, али нисмо имали све играче у тренажном процесу. Не могу прецизно да кажем и када ће се вратити. На то се и надовезује распоред који у наредном периоду не дозвољава и не даје простора да се више ради. Решаваћемо ствари у ходу, и користити сваки минут на најбољи могући начин. Чекају нас два меча у Евролиги, гостовања у Шпанији, Реалу и Валенсији. Наш фокус је да будемо бољи из дана у дан, прво се окрећемо Реалу, играмо против тима који има највеће амбиције, показује да ће тако бити и ове сезоне, играју добро и поред недостатка појединих играча. Тим који је формиран да може изнесе и такве ситуације. Имали су и простора да се припреме за наш меч, јер им је била отказана утакмица у Ендеса лиги. Надам се да ћемо бити бољи у неким сегментима у односу на меч са Фенербахчеом, да ћемо смањити број изгубљених лопти, боље и прецизиније изводити неке мале ствари . Једноставно, покушаћемо да будемо бољи… – рекао је тренер црвено-белих пред пут у Мадрид.

Плејмејкер Кино Колом:
Срећан сам што ћу се поново вратити на кратко у Шпанију, али у мислима сам највише у ове две тешке утакмице које нас очекују у наредних неколико дана тамо. Оба тима се боре за висок пласман и имају велике амбиције, али морамо прво да се фокусирамо на Реал Мадрид. Знамо да је сваке године тај тим кандидат за освајање и један од најбољих клубова у историји Евролиге, са одличним ростером. Међутим, морамо да се окренемо себи, да наставимо у овом смеру, пуно напредујемо као екипа у последње време. У оваквој утакмици се трудиш да будеш „компетитиван“ до самог краја и чекаш своју шансу, али такође из оваквих утакмица можеш да градиш даље за будућност, јер нас чекају важне утакмице – рекао је плеј Црвене звезде.

Ово ће бити 11. меч два клуба у Евролиги, тренутни скор је 7-3 за Реал.

Одмах након утакмице у Мадриду, Црвена звезда путује у Валенсију на меч са домаћим истоименим тимом који је на програму у петак.

Наредни меч АБА лиге против чачанског Борца на програму је у понедељак у хали „Александар Николић“.

Претходни текстЗвездин други тренинг на Кипру – Фокус на тактику
Следећи текстЛазетић: Пресрећан због поновног позива