Звездин други тренинг на Кипру – Фокус на тактику

53

Јутрос од 10 часова и 30 минуту по кипарском времену фудбалери Црвене звезде одрадили су први тренинг, први од два колико данас имају на програму. И овог пута црвено-беле је дочекало лепо и пријатно време, 23 степена по изласку на терен, што је и најбитније поред сјајних услова које имају за рад.

Отпочели су тренинг изабраници Дејана Станковића истрчавањем неколико кругова, а потом су прешли на вежбе, приликом којих су користили реквизите као што су баланс лопте, еластичне траке и лопте. Радили су црвено-бели и у песку, где су се фокусирали на истрчавање и пријем лопте.

Потом су се поделили у две групе, једна је са шефом стручног штаба Дејаном Станковићем и његовим помоћницима радила на терену, тачније на тактици, где су постављени манекени имали улогу противничких играча, док су наши фудбалери добијали детаљне инструкције од тренера, а потом за циљ као и увек имали да затресу мрежу. Млади голман Марко Ћопић се одлично показао, али су ипак наши првотимци успевали да га савладају и на тај начин нам пружили прилику да уживамо у сјајним погоцима, али и наговестили шта је оно што ћемо моћи да очекујемо када крене сезоне.

Преостали део екипе је радио на другом делу терена, они су такође користили мноштво реквизита приликом одрађиванај вежби у паровима, а главне су и овог пута биле еластичне траке и лопта. После одређеног време групе су се замениле, те је тренинг трајао више од сат и по времена, с обзиром да су се до најситнијих детаља бавили тактиком и свим замислима тренера Дејана Станковића. На крају тренинга и поред тога што је он доста дуго трајао и био исцрпљујућ, наши фудбалери су остали да шутирају на гол. Немања Милуновић је из корнера покушавао да затресе мрежу, у чему је и успео и то је оно што најчешће ради после тренинга, када се сви највише забављају.

Црвено-беле у поподневним часовима очекује још један тренинг на којем ће без сумња пођеднако вредно радити.

Претходни текстУспешни јуниори и кадети
Следећи текстЦрвено-бели путују у Шпанију на „дупло коло“