Сигурна победа Црвене звезде против Задра

28

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили су екипу Задра резултатом 81-66 (22-16, 21-12, 25-22, 13-16) у првој утакмици коју су црвено-бели одиграли у новој календарској 2021.години.

Овим тријумфом су уједно стигли и до десете победе у регионалном шампионату уз два пораза (и једну неодиграну утакмицу против Олимпија Цедевите).

Најефикаснији су били Даобрић и Волден са по 12 убачених поена.

Утакмица се уз поштовање свих протокола због пандемије ковид-19 играла у празној хали „Александар Николић“.

Након уводних неколико минута у којима су водили гости, црвено-бели су серијом 7-0 повели са 15-11 и од тог тренутка потпуно контролисали дешавања на паркету. Почетком друге деонице шансу је добио и Лендри Ноко, а у самом финишу полувремена у коме је тренер Дејан Радоњић увео све расположиве играче на паркет, црвено-бели су убацили три узастопне тројке (Давидовац, Добрић и Волден) и отишли на одмор са великих 43-28 (Волден 9, Давидовац и Добрић по 7 поена).

У другом полувремену виђена је иста слика на паркету, црвено-бели су сигурном игром стигли до нових бодова.

Меч са Задранима код којих је најефикаснији био Бурсаћ са 15 поена, остаће упамћен и по дебију камерунског центра Лендрија Нока који је у својој првој утакмици у црвено-белом дресу након опоравка убацио и прве поене за 6 и по минута на паркету.

За црвено-беле овај меч нису играли: Лојд, Хал, Марко Јагодић – Куриџа и искусни Марко Симоновић.

КК Црвена звезда мтс: О’Брајант 10, Волден 12, Ускоковић, Давидовац 7, Лазић 6, Рит 9, Раданов 8, Добрић 12, Симанић, Кузмић 6 (8ск), Ноко 1, Колом 10.

У наредној утакмици у регионалном такмичењу, кошаркаши Црвене звезде дочекују екипу Цибоне 09.01. у нешто ранијем термину од 13 часова.

Претходни текстДан када смо срушили Барселону
Следећи текстУтакмица године – Тријумф против Слована на Маракани