Утакмица године – Тријумф против Слована на Маракани

41

У години за нама смо уживали у бројним фудбалским окршајим. Црвено бели су низали голове и победе и учинили је незаборавном за сваког Звездиног навијача, а као најзначајнију утакмицу у 2020. години путем гласања на нашој апликацији изабрали сте тријумф над Слованом из Либереца резултатом 5:1.

У 2020. години смо одиграли укупно 43 утакмице, рачунајући национални шампионат, Куп и европска такмичења.

Утакмица коју су звездаши са 521 гласом обележили као најзначајнију у 2020. години је гостовање Слована на Маракани, у оквиру другог кола групне фазе Лиге Европе. Екипа из Либереца није одолела притиску наших црвено-белих, па је Маракану напустила са пет голова у мрежи, а Црвена звезда је забележила своју најубедљивију победу у групној фази Европских такмичења, од када је тај формат игре усвојен. За нашу екипу погађали су сјајан Ел Фраду Бен, два пута, а потом Гајић, Катаи и Фалћинели, за коначан резултат од 5:1.

Друго место, са освојених 320 гласова, заузела је утакмица на којој је Црвена звезда обезбедила своје 17. европско пролеће у историји. Експедиција Дејана Станковића је у Белгију отишла спремна и одлучна, а на Маракану је донела нова три бода и још једно Звездино европско пролеће. Повео је наш тим “бомбом” младог Његоша Петровића, још у првом минути игре, а кончан резултат је поставио штопер црвено-белих, Немања Милуновић поготком у 58. минуту.

На тећем месту, са 82 гласа налази се утакмица осмог кола Суперлиге Србије, између Црвене звезде и Вождовца. Тада су пулени Дејана Станковића победили “Змајеве” са шест голова разлике и остварили најубедљивију победу у последње три године и једну од најубедљивијих у историји црвено-белих. Голеаду је започео Звездин Италијан, Дијего Фалћинели још у 17, па је маневар поновио и у 40. минуту. Уследили су голови Звездиних бисера, Гаврића и Николића, а на листу стрелаца су се уписали и Иванић и Павков, у последњем минуту утакмице.

Четврто место, са освојеним 41 глаосом заузела је последња утакмица прошле сезоне, када су црвено-бели одмерили снаге са Пролетером, пред око 20000 навијача и прославили 31. титулу и 75. Звездин рођендан. Фантастичну сезону су крунисали још једном победом од 2:1, а голове за наш тим су постигли Гајић и Гарсија. После уткмице је уследио прави спектакл, уз угашене рефлекторе на Маракани, ватромет, песму и аплаузе навијача.

На последњем месту, са освојених 20 гласова се налази утакмица којом је отворена невероватна сезона у Европи. Уживали смо у голеади против гибралтарске Европе и славили пролазак у наредну фазу квалификација за Лигу шампиона. Феноменални Ел Фраду Бен је тада забележио хет-трик, а погађао је и Иванић, два пута. Овај тријумф резултатом 5:0 је најубедљивији на европској сцени у протеклих девет година.

Претходни текстСигурна победа Црвене звезде против Задра
Следећи текстНиколић испред свих