Шеста победа у низу Звездиних девојака

87

Наставиле су са сјајним издањима изабранице Весне Бојковић и оствариле веома убедљиву, шесту победу у низу на гостовању у Житорађи, 45:25 (24:13). Победа која је донела деобу првог места, уз утакмицу мање од конкурента из Панчева.

Црвена звезда је одиграла најефикаснију утакмицу у последњих 12 година, када је у дуелу са Напретком из Крушевца постигла 50 голова. И то у право време, јер и поред паузе услед епидемиолошке ситуације, црвено-беле девојке нису посустале и успеле су да стигну екипу Панчева на првом месту.

На само старту Звезда је наметнула свој ритам, до 10.минута је створила предност 5:10, да би серијом голова у финишу, коју су предводиле Ратка Шашић и Ива Андрић стигле до двоцифрене предности пред полувреме, 13:24.

Практично је победник био познат већ у првим минутима наставка, у серијама су сломиле отпор домаћина црвено-беле и једино је било непознато са којом разликом ће славити лидер на табели против фењераша. Весна Бојковић је пружила прилику свим играчицама и цео Звездин тим на данашњем мечу се уписао у стрелце. У 57.минуту је Црвена звезда стигла до 20 голова предности, коју је одржала до краја и коначних 25:45.

Са по 7 голова биле су најефикасније Анђела Гуџић и Јелена Кострешевић, капитен Јована Ристић је постигла шест, по пет пута су биле прецизне крилне играчице, Тамара Петковић и Ратка Шашић.

Црвену звезду до краја године очекују дуели против Београда и Петроварадина.

Житорађа – Црвена звезда 25:45 (13:24)

Житорађа, хала: „Спортска хала“. Без гледалаца. Судије: Маја Ђорђевић (Јагодина) и Драгана Јанићијевић (Крагујевац) . Искључења: Житорађа 6, Црвена звезда 8 минута. Седмерци: Житорађа 3(2), Црвена звезда 1(1).

ЖИТОРАЂА: Радовановић, Ј.Стаменковић 8, Манојловић 7(2), Јанковић 2, Вучковић 2, Стојковић, Тасић, Симоновић 3, Тодоровић 2, М.Стаменковић. Тренер: Владимир Атанасковић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шашић 5, Петковић 5, Ристић 6, Ћорић 2, Ерић 4, Јелић, Ердељановић 4, Кунчер 1, Гуџић 7, Кострешевић 7(1), Андрић 4. Тренер: Весна Бојковић

Претходни текстСтанковић: Организованом игром до победе
Следећи текстУ сусрет противнику – Хофенхајм