У сусрет противнику – Хофенхајм

29

Црвена звезда ће у оквиру петог кола групне фазе Лиге Европе дочекати екипу Хофенхајма, када ће имати прилику да и званично избори европско пролеће и одмери снаге са директним конкурентом за прво место у групи, а меч је на програму сутра од 18 часова и 55 минута.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против екипе Хофенхајма смо се до сада сусретали само једном у историји и то управо ове сезоне у првом колу када је немачки представник био бољи и славио резултатом 2:0. Наш клуб је такође у историји остварио четири победе на гостовању у Немачкој, две у години када смо „покорили“ Европу и свет, последњу не тако давно, а једну пре чак четири деценије. Прву победу на страни против немачке екипе, Црвена звезда је остварила у сезони 1979/80 против Карл Цајс Јене. Био је то двомеч шеснаестине финале Купа УЕФА, а први дуел су наши фудбалери одиграли у гостима и тријумфовали резултатом 3:2.

Сасвим коректна статистика када се узме у обзир то каква је Немачка фудбалска сила од када се закотрљала „бубамара“ и колико важе за неугодне домаћине. На путу ка европском и светском врху у сезони 1990/1991, Црвена звезда је у сред Немачке славила и против Динама у Дрездену и против Минхена у Бајерну. Последњу победу на гостовањима у Немачкој, наш клуб је остварио 28. септембра 2017. године, када је голом Ричмонда Боаћија срушен Келн у оквиру групне фазе Лиге Европе.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Директан пренос утакмице против Хофенхајма можете пратити на каналу РТС 1 и Аренаспорт 1 са почетком од 18 часова и 55 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут, као и на званично Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се налази на заслуженом првом месту табеле Суперлиге Србије, са освојених 44 бодова. На последњих пет мечева националног шампионата, црвено-бели су славили четири пута и ремизирали једном. У Европи Црвена звезда је везала три победе и тренутно је на 2. месту групе Л са девет освојених бодова. Наш сутрашњи ривал се налази на првом месту наше групе са 12 освојених бодова, док су у немачком шампионату освојили су девет бодова и тренутно су на 12. месту Бундеслиге.

РЕЧ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Шеф стручног штаба нашег тима, Дејан Станковић изнео је очекивања пред меч који је на програму сутра од 18 часова и 55 минута.

Адаптирамо се на новонастале ситуације, радили смо тестирања, чекамо да нам стигну још неки резултати. Алекса Вукановић је вероватно позитиван на корона вирус, међутим чекамо још једну потврду како би било и званично. Сигурно нећу моћи да рачунам на Катаија, Иванића и Родића. Што се тиче Гобељића и Канге, они су се вратили тренинзима са екипом. Марко Гобељић је дуго био ван екипе, видећемо колико је спреман и да ли ће уопште моћи да игра. Саного ће после паузе због картона поново бити у прилици да истрчи на терен, али смо и поред тога у дефициту са играчима. Као што сам и у Генту нагласио, не желим да то буде алиби, ми ћемо се потрудити да на терену будемо још јачи. Не прија нам када се дан, два пред овако битне утакмице изненада нешто деси, трудићемо да се адаптирамо на ситуацију. Сигуран сам да ћемо извући максимум, јер је ово утакмица која доноси много – истако је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

СУДИЈА МЕЧА

Дуел Црвене звезде против Хофенхајма судиће шкотски арбитар Боби Маден. Искусни судија са Острва делиће правду црвено-белима трећи пут у последње четири европске сезоне. Арбитар рођен 1978. године упознао је највећи српски стадион децембра 2017. године када је био главни судија на мечу између Црвене звезде и Келна. Тада је српски шампион оверио европско пролеће, прво после 25 година. Такође, делио је правду у дуелу између Бајерна и Црвене звезде претходне сезоне. Помагаће му Давид Ром и Грим Стјуарт.

Претходни текстШеста победа у низу Звездиних девојака
Следећи текстЕвропа и свет упознали Црвену звезду из потпуно другог угла