Станковић: Организованом игром до победе

55

Фудбалери Црвене звезде ће у оквиру петог кола групне фазе Лиге Европе групе Л дочекати екипу Хофенхајма, када ће имати прилику да и званично изборе европско пролеће и одмере снаге са директним конкурентом за прво место у групи. Шеф стручног штаба нашег тима, Дејан Станковић изнео је очекивања пред меч који је на програму сутра од 18 часова и 55 минута.

Адаптирамо се на новонастале ситуације, радили смо тестирања, чекамо да нам стигну још неки резултати. Алекса Вукановић је вероватно позитиван на корона вирус, међутим чекамо још једну потврду како би било и званично. Сигурно нећу моћи да рачунам на Катаија, Иванића и Родића. Што се тиче Гобељића и Канге, они су се вратили тренинзима са екипом. Марко Гобељић је дуго био ван екипе, видећемо колико је спреман и да ли ће уопште моћи да игра. Саного ће после паузе због картона поново бити у прилици да истрчи на терен, али смо и поред тога у дефициту са играчима. Као што сам и у Генту нагласио, не желим да то буде алиби, ми ћемо се потрудити да на терену будемо још јачи. Не прија нам када се дан, два пред овако битне утакмице изненада нешто деси, трудићемо да се адаптирамо на ситуацију. Сигуран сам да ћемо извући максимум, јер је ово утакмица која доноси много – истако је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Говорио је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић и о везисти нашег клуба Мирку Иванићу који ће пропустити предстојећи дуел због повреде.

– Мирко Иванић је имао проблем са повредом листа и против Гента, али је ипак одиграо тај меч. У Белгији се доста потрошио и није спреман за сутрашњи дуел, а ми не желимо да ризикујемо са њим. Повреда се погоршала, тамо је био у могућности да истрчи на терен, овог пута то неће бити могуће. Из тог разлога понављам да је то феноменалан склоп играча и људи који су спремни и да на своју штету ураде неке ствари због добробити екипе, клуба и резултата. Нисам забринут због сутрашње утакмице и поред овакве ситуације, сигуран сам да ко год буде истрчао на терен да ће пружити максимум.

Сутрашњи меч између Црвене звезде и Хофенхајма биће директна борба за прво место на табели, а Дејан Станковић истакао је да нас очекује дуел са једном изузетно квалитетном екипом.

– Сутра треба много тога урадимо како бисмо дошли до победе. Играмо против једне доминантне екипе у нашој групи, како резултати и говоре. Иако имају малих проблема у Бундеслиги, мислим да су у нашој групи фаворити. Видећемо са каквим тимом ће доћи у Београд, стижу на дан утакмице. Организованост на сваком делу терена биће јако битна сутра, било да се ради о нападу или одбрани. Уколико момци испоштују оно што се договоримо, као што у задње време и раде верујем да ћемо бити у доброј позицији. Не делим екипу на стартере и оне који не почињу утакмицу, сигурно да се осети у неком делу игре да одређени играчи недостају, али ћемо се трудити да надоместимо то добром организацијом.

Шеф стручног штаба црвено-белих истакао је да Црвена звезда иде на победу и поред великих проблема са повређеним играчима.

– Идемо на победу, из једне организоване игре. Битно је да будемо компактни. Утакмица сама по себи ће се наместити како треба. Битно је да приступ момака који почну и уђу са клупе буде стопостотан. Ситуација са Алексом Вукановићем је мало пореметила формацију, могуће је да буде и промена. Хофенхајм је у последњој утакмици променио две формације. Сачекаћемо саставе и одмах се прилагодити када изађемо на терен.

Осврнуо се некадашњи капитен Црвене звезде и на младе наде нашег клуба.

Препоносан сам на седам младих играча који су завршили утакмицу против Рада. Још више сам задовољан због начина како се старији играчи опходе према њима, чувају их и бодре. Сви смо ми прошли њихов пут, а без подршке старијих и доброг савета је све доста теже, Црвена звезда не треба да брине за будућност. Драго ми је због Марка Лазетића, дебитовао је за први тим, међутим још доста треба да ради, имао је прилику да осети како је играти за први тим, да осети Маракану у једној правој утакмици. Управо то говори о раду нашег клуба, који доста улаже у млађе категорије и нашу филијалу. Његоша Петровића, Вељка Николића и Жељка Гаврића више не рачунам у младе играче, они су озбиљан део тима. На моју велику срећу и клуба још увек се воде као бонус играчи, што нам доста помаже у домаћем првенству. На правом су путу, али их тек очекује доста рада како би стигли до врха – закључио је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Претходни текстЦрвено-бели отпутовали за Тел Авив
Следећи текстШеста победа у низу Звездиних девојака