Велика и заслужена победа Црвене звезде у дербију

30

Кошаркаши Црвене звезде су победили Партизан НИС 86:85 (22-19, 28-21, 24-25, 12-20) као гост у дерби мечу 8.кола АБА лиге.

Црвено-бели су практично водили целу утакмицу, осим 2 минута током друге деонице, и потпуно су заслужено дошли до нових бодова.

У овој тренер Саша Обрадовић није могао да рачуна на центра Огњена Кузмића, а током утакмице и плејмејкера Хола који је након старта Томаса морао из игре у тренуцима када је био један од најрасположенијих играча на паркету.

Без обзира н ате проблеме, а они нису били једини у овој утакмици, црвено-бели су дошли до врло важних бодова.

Ово је уједно био 8 меч за црвено-беле у распону од само 17 дана, а изузетно тежак циклус завршава се у четвртак утакмицом са Анадолу ЕФЕС-ом у хали “Александар Николић”.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде били су Лојд са 18 и Волден са 16 поена.

Црвена звезда: Рочести 8, О’Брајант 9, Хол 5, Волден 16, Лојд 18, Давидовац 7, Лазић 6, Рит, Добрић, Симоновић, Јагодић-Куриџа 10, Тери 7 (9ск).

Саша Обрадовић, тренер Црвене звезде мтс:
Очигледно је да се и даље патимо с овим тешким ритмом у који смо упали и са екипама с којима смо играли. Сигурно нас је то доста исцрпело физички, али и концентрационо, што се видело на утакмици. Утакмица као утакмица, можда није била најквалитетнија са обе стране, али резултатски интересантна за људе који су гледали. Нисмо урадили многе ствари за које смо се договорили, међутим у свему овоме најважнија је победа и да учимо из ових победа. Морамо да будемо мало паметнији, у Евролиги смо били кажњени неколико пута, сада нисмо, али завршница каква можда не би требало да буде с обзиром на екипу и искуство које поседујемо. Без обзира на све, боље је анализирати утакмице из победа и ако треба нека критика да се извуче и можда научи из овога свега. Важно је да смо победили и то је једино о чему можемо да причамо.

Утакмица је одиграна без присуства публике у хали „Ранко Жеравица“због пандемије коронавируса.

Црвена звезда мтс води на табели са скором 8-0. Следи пауза због обавеза националног тима, а наредни меч у регионалној лиги биће меч против екипе Будућност ВОЛИ почетком децембра.

Претходни текст„Звезда је живот“ – Андрија Милошевић
Следећи текстБраво Звездо!