АБА лига – Црвена звезда мтс дочекује Сплит

81

Кошаркаши Црвене звезде мтс након две везане утакмице у Евролиги, враћају се обавезама у регионалном такмичењу, а меч 7.кола АБА лиге јтд на програму је у недељу од 19 часова против екипа Сплита. Меч се без присуства публике игра у хали “Александар Николић”.

Новајлија у АБА 1 лиги је тим који има богату историју, а у овој сезони са неколико добрих утакмица показао је да ће многима бити неугодан противник.

Црвена звезда мтс са друге стране жели да настави успешан низ без пораза, и у добром расположењу уђе у нови “дупли програм” Евролиге у коме ће гостовати Арманију и Барселони (среда и петак).

Тренер Саша Обрадовић:

Долази нам врло организована екипа Сплита која има јасну визију шта ради у нападу и у одбрани. После исцрпљујуће утакмице против Реала и последње недеље путовања и јаких утакмица, треба нам добра утакмица јер многе ствари не можемо да исправљамо тренингом, већ кроз утакмице. У овом тренутку, само на тај начин можемо да дижемо форму и смањимо празне ходове у игри – рекао је тренер црвено-белих

Дејан Давидовац, првотимац Црвене звезде:
Јесмо у тешкој серији утакмица Евролиге, али овој приступамо на потпуно исти начин као и мечевима са Асвелом и Реалом. Сплит је добра екипа, Луковић игра добро, Кеџо доста помаже искуством, имају добру хемију, добро су уклопљени и имају и карактер јер су показали против Цибоне да могу да се врате из великог минуса. Зато ћемо морати да приступимо максимално озбиљно овој утакмици, да одиграмо чврсто у одбрани и поштујемо договоре из свлачионице. Желимо победу, не бежимо до улоге фаворите, али ћемо морати да је зарадимо на терену и у добром расположењу кренемо у ново дуло коло – рекао је Давидовац.

И овај меч уз пуно поштовање здравствених мера играће се без присуства публике и новинара.

Црвено-бели у уторак (уколико не дође до промена и новог захтева за одлагање меча) путују у Милано на меч са Арманијем.

Претходни текстЦрвена звезда није издржала, Реал славио у финишу
Следећи текстОмладинци сигурни у Лучанима