Црвена звезда није издржала, Реал славио у финишу

40

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су у хали “Александар Николић” од мадридског Реала у утакмици 8.кола Евролиге.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РЕАЛ 67-73 (26-21, 16-15, 11-23, 14-14)

Најефикаснији код црвено-белих био је Џордан Лојд са 22 поена.

Одиграли су црвено-бели одлично полувреме, водили и са 13 поена предности, на великом одмору било је 42-36, али нису издржали. У трећој четвртини дозволили су врло искусном и квалитетном ривалу серију од 18-4, па је Реал преузео вођство.

Међутим, црвено-бели нису одустајали, као и против ЦСКА стигли су заостатак, уочи финиша су повели 65-64, али су остали без решења у нападу,а нису имали ни решења у одбрани за опасност која је стизала са свих страна напада Реала.

Посебно су коштале тројке Треја Томпкинса, можда и најзапаженијег играча Реала у петак увече, али и изгубљене лопте Волдена и Лојда, уз изузетно чврст критеријум судијских одлука, где нису суђени контакти који су били очигледни фаулови на кошаркашима Црвене звезде.

Без обзира што је приликом приговора Лојда, Џејси Керол промашио пенал, Реал је на крају лако привео утакмицу крају у тренутку када је повео 70-65, а на крају је било коначних 73:67.

Црвена звезда: Рочести, О’Брајант 7 (8ск), Хол 2, Волден 16, Лојд 22, Давидовац 6, Лазић, Рит 4, Добрић, Јагодић Куриџа, Кузмић 6, Тери 4 (5ск). Тренер: Саша Обрадовић.

Тренер Саша Обрадовић:
Честитам Реалу, заслужили су победу. После сјајног почетка утакмице играли смо наивно у другом делу, нападачки нисмо имали проток лопте као у првом делу, дефанзивно смо испуштали шансе. Причали смо да би требало да играмо другачију утакмицу, да будемо стрпљиви, да не потпаднемо под њихов квалитет. Да их не поштујемо превише, што се можда десило, посебно на почетку другог дела. Моји момци нису престали да играју. Имали смо шансу, дали су неке тројке у последњим тренуцима напада, то је можда убило морал мог тима, али дефанзивно је требало много паметније.

О завршним тренуцима:

Реал је увек фаворит и то не треба заборавити. Видело се како играју када је тешко. Види се да ће ово сада бити мало другачији Реал, а мене само боли што у тим неким фазама када се утакмица ломи ми нисмо добро играли.То су различите фазе, Химки је био у једној фази, Бајерн је био сам крај утакмице, ово је био почетак треће четвртине. Да бисмо побеђивали велике ривале не смемо да дозволимо падове на тај начин. Прво пад у трећој четвртини без добре организације иако смо причали о томе на полувремену. Насупрот томе почели смо да правимо неискусно грешке. Ми смо у серији 15:0 успели да не направимо ниједан фаул – закључио је тренер црвено-белих и додао да умор сигурно није био пресудни фактор у овом мечу без обзира на чињеницу да су црвено-бели пре само два дана одиграли и тежак меч у Лиону.

У наредној утакмици Црвена звезда мтс дочекује Сплит већ у недељу од 19 часова у хали “Александар Николић” а у среду и петак очекује их дупли програм Евролиге, гостовања у Милану и Барселони.

Претходни текстПораз Звезде на почетку првог турнира Купа Србије
Следећи текстАБА лига – Црвена звезда мтс дочекује Сплит