Омладинци сигурни у Лучанима

43

Успели су омладинци Црвене звезде да са веома неугодног гостовања у Лучанима донесу сва три бода и савладају домаћу Младост резултатом 2:0. Поготке за тим Марка Неђића у оквиру 19. кола Омладинске лиге Србије постигли су Урош Лазић и Марко Стојановић, још у првом полувремену.

Младост – Црвена звезда 0:2 (0:2)

Стадион: „ФК Младост“, Лучани.

Судија: Станко Остраћанин.

Стрелци: Лазић у 24. и Стојановић у 42. минуту.

Младост: Самчовић, Станић (од 46. Ђерковић), Веснић, Јаковљевић (од 56. Шопаловић), Ф. Жунић, Марковић, Перовић, Н. Жунић, Јојић, Станисављевић, Гудурић.

Црвена звезда: Ћопић, Деспотовски, Лековић, Ђурић, Лазић, Пантић (од 86. Гајинов), Ћурић, Кнежевић, Ј. Митуљикић (од 90. Ракић), Стојановић (од 69. Бачанин), Н. Митуљикић (од 90. Видојевић).

Жути картон: Станић (Младост).

Чврсто су обе екипе ушле у меч и у првих десет минута „одмеравали“ снаге на средини терена, а то је прекинуо Јован Митуљикић у 12. минуту када је после сјајног дриблинга шутирао искоса са десне стране, али је Самчовић био на висини задатка. Још једном је Лековић показао колико је способан да допринесе и офанзиви нашег тима, иако је штопер. Прошао је талентовани дефанзивац у 20. минуту по средини терена неколицину фудбалера Младости и сјајним пасом у простор упослио Јована Митуљикића који се нашао пред голом гостију, али је његов ударац поново одбранио Самчовић, а потом је и Никола Митуљикић био изблокиран, када је покушао после дотрчавања.

Исплатила се иницијатива нашем тиму у 24. минуту, а стрелац је био Урош Лазић. Центрирао је наш леви бек, Јован Митуљикић је „финтирао“ ударац, али није додирнуо лопту, а она је збунила Самчовића и завршила иза његових леђа. Могао је Лазић и шест минута касније да погоди када је са више од двадесет метара снажно шутирао, али тик изнад пречке гола домаћих. Претио је и фудбалер Младости Марковић у два наврата, али је прво Ћопић одбранио његов ударац, а потом је и Лековић практично са гол-линије у 40. минуту успео да интервенише и избаци лопту. Међутим, постарао се Марко Стојановић да наши фудбалери са два гола предности оду на одмор. Прошао је Кнежевић по десном боку и центрирао за Николу Митуљикића који је главом спустио лопту за нашег везњака, а он прецизно са десетак метара погодио угао Самчовићевог гола.

Борбено је било у другом полувремену. Домаћи су желели да смање резултат у што бржем року, а Неђићеви пулени нису одустајали од нападачког фудбала. Ћопић је био непремостива препрека за Лучанце, а то се посебно видело у 73. минуту када је Јојић изашао пред нашег чувара мреже, а он га сјајно „прочитао“ и зауставио ударац. Два минута касније је и Ћурић после сјајног продора по левом боку упослио Николу Митуљикића коме је мало недостајао да пошаље лопту у мрежу из петерца. До краја меча су претили још и Кнежевић, Гајинов и браћа Митуљикић, али се резултат није мењао.

 

Претходни текстАБА лига – Црвена звезда мтс дочекује Сплит
Следећи текстАкција „Чеп за хендикеп“ успешно настављена на Маракани