Пораз Звезде на почетку првог турнира Купа Србије

54

У првом мечу на првом турниру Купа Србије у Новом Саду, ватерполисткиње Црвене звезде поражене су од домаће Војводине резултатом 14:9 (5:1, 5:2, 2:1, 2:5). Ослабљени састав црвено-белих сутра игра против Палилуле, а потом и против Таша, који је такође стигао без две играчице у Нови Сад.

Војводина је одлично отворила утакмицу и после шест и по минута игре Новосађанке су предвођене Лолом Авдић повеле 5:0. Христина Илић је прекинула серију, али је Војводина и у другој четвртини наставила да увећава разлику и после две четвртине је било 10:3. Уз велики број контра фаулова, Звезда није успевала да смањи заостатак све до последњих осам минута, када је од “-8” дошла до “-5”, односно пораза од 14:9.

Најефикаснија код Звезде је била је капитен, Христина Илић, са четири поготка, док су Јана Лујић и Андреа Гашић додале по два, а Маргарета Миљковић један. Играле су још: Анастасија Карличић, Дијана Миловановић, Ива Лујић, Јелена Шарац, Тијана Лукић, Милица Зелић, Александра Антанасијевић и Јована Тодоровски.

Црвено-беле, које до данас нису знале да ли ће играти, пошто су чекале резултате тестирања и допутовале су у Нови Сад само неколико сати пре утакмице, у суботу очекују још две утакмице. Најпре против Палилуле, а потом и против Таша.

Претходни текстЗвездаши, хвала!
Следећи текстЦрвена звезда није издржала, Реал славио у финишу