Боља завршница Химкија и пораз у Москви

50

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су у утакмици 6.кола Евролиге од екипе ХИмкија у Москви резултатом 83:77 (22:19, 18:25, 17:14, 20:25).

У врло изједначеној утакмици, у којој је домаћин играо у комплетном саставу практично по први пут ове сезоне (без Стефана Јовића, али са појачањем МекКалумом), домаћин је боље одиграо завршницу меча и славио.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде мтс био је Џордан Лојд са 16 поена, док је најефикаснији код домаћина био управо МеКалум са 23 поена.

На утакмици у дворани “Митишћи” дебитовао је и Џони О Брајант који је имао врло солидан учинак са 14 поена и 5 скокова.

Након изједначеног првог полувремена, у коме су црвено-бели били бољи, домаћин је мини серијом отишао на велики одмор са предношћу 44:40. Резултатска клацкалица виђена је и током целе треће деонице, а испоставиће се на крају у врло борбеној и чврстој утакмици, серија домаћина у којој је предњачио МекКолум од 15:3 (од 63:60 до 78:66) преломила је овај меч на страну домаћина, који је тако након много проблема са зараженима вирусом Ковид-19 своју праву снагу и квалитет, нажалост показао у утакмици 6.рунде Евролиге у којој је наступио у најјачем саставу.

Екипа Црвене звезде мтс враћа се у Београд у суботу, а већ у понедељак следи меч 5.кола АБА лиге јтд са Крком из Новог Места у хали “Алексдандар Николић” без присуства публике.

КК Црвена звезда мтс: О Брајант 14+5 ск, Рочести 7, Хол 4, Волден 11, Лојд 18+7 ск, Давидовац, Лазић 5, Добрић 2, Симоновић, Јагодић-Куриџа 4, Кузмић 8, Тери 4.

Црвено-бели су тимски за два поена шутирали 37-17, за три поена 22-9, имали су 31 скок и 16 асистенција.

Тренер Саша Обрадовић:
Остаје жал за пропуштеном шансом да изненадимо великог противника, у неким моментима су се поновиле грешке из утакмице са Фенербахчеом где смо једноставно дали противнику победу нашим лошим одлукама у нападу. Морамо да учимо из утакмице у утакмицу и да будемо више конкретни. Потписом и игром Џонија О’Браајнта смо добили квалитет више, али он, као и Рочести и Тери, заостају и на физичком као и на тактичком плану. Ствара се нова хемија и треба времена којег немамо, али и то је процес кроз који морамо да прођемо да би права слика тима била чиста – рекао је тренер црвено-белих.

У наредни петак, екипа Црвене звезде гостује екипи Бајерна у Минхену.

Претходни текстЗвезда ТВ | Европска „петарда“
Следећи текстЦрвено-бели убедљиви у градском дербију