Црвена звезда мтс и НБА 2К у Делта ситију

78

КК Црвена звезда и ове године учествовао је на сада већ традиционалном турниру “НБА 2К“ који је одржан у холу “Делта ситија” у уторак.

Ове године црвено-бела кошаркашка секција дошла је у појачаном саставу, пошто су осим првотимаца у овој акцији учествовале и кошаркашице и кадети КК Црвена звезда.

Уз бројне заљубљенике Црвене звезде и сада већ глобално изузетно популарне игрице “НБА 2К” на турниру су рат , али онај виртуелни на кошаркашком терену, овога пута џојстицима, водили и првотимци црвено-белих Лоренцо Браун, Чарлс Џенкинс, Огњен Кузмић и Немања Ненадић.

Један од првотимаца који је одмах изразио жељу да учествује у овој акцији КК Црвена звезда мтс био је Лоренцо Браун иначе пасионирани љубитељ ове игрице, који је у полуфиналу био бољи од Ненадића. Са друге стране, Чарлс Џенкинс је савладао Огњена Кузмића у другом полуфиналу, а после велике борбе у финалу Лоренцо је оправдао улогу фаворита коју је самоницијативно доделио себи и тријумфовао у великом финалу овогодишњег турнира “НБА 2К”.

Уз добру забаву, бројне аутограме и фотографије које су поделили у новобеоградском пословном центру “Делта сити” са навијачима нашег клуба, играчи Црвене звезде мтс нису заборали и основни задатак за ову недељу – утакмицу са Валенсијом:

Очекује нас још једна тешка утакмица, стиже Валенсија добар тим, уосталом сви који су узели учешће и играју ове сезоне Евролигу имају велики квалитет. У то смо се уверили и у претходних 10 кола, буквално свако може свакога да победи, био домаћин или гост. Победа у Каунасу нам значи много, наставили смо са добром игром и против Морнара који је врло неугодан тим са пуно одличих нападача, а сада нас очекује Валенсија освајач Еврокупа, тим који се појачао са неколико врло добрих играча и који је такође нападачки врло опасан. Потребна нам је подршка, имамо и повређених играча, али имамо добру атмосферу, добар тим и уз пуну халу која ће да буде уз нас 40 минута, верујем да можемо да наставимо серију победа – рекао је Огњен Кузмић.

Чарлс Џенкинс се осврнуо на турнир НБА 2К који је ове године изгубио у финалу:

Знам да клуб сваке године организује и овакве врсте дружења и забаве са навијачима. Ове године сам изгубио у финалу, али ми је драго да смо се добро забавили, и на други начин приближили навијачима који нас подржавају, и наравно очекујем их и у четвртак увече у хали, јер са њима свакако можемо лакше да дођемо до победе над Валенсијом. Лига није лака, игра се у јаком ритму, прошла недеља је била јако тешка,али је завршена на прави начин и сада треба да наставимо у истом ритму – рекао је Џенкинс.

КК Црвена звезда мтс жели овом приликом да се захвали свим партнерима који су помогли реализацију овогодишњег турнира: „Хел“-у “Делта ситију” (који је и ове године био прави домаћин нашем клубу), Накси радију, и свима који су помогли КК Црвена звезда мтс у организацији овог турнира).

Претходни текстЗвездини бисери пишу историју
Следећи текстИ бод у Атини води у Лигу Европе