И бод у Атини води у Лигу Европе

72

Пораз од Бајерна у Београду, уз победу Тотенхема над Олимпијакосом у Лондону, пред Црвену звезду ставио је јасну рачуницу уочи последњег кола групе Б Лиге шампиона јер наш клуб у нокаут фазу Лиге Европе води бод или тријумф у Атини 11. децембра.

После одличне игре и победе над Олимпијакосом у Београду (3:1), с обзиром на квалитет Бајерна и Тотенхема, оствариле су се прогнозе да ће последње коло и судар два братска клуба у Атини бити и пресудан за останак у Европи. После пет кола маестрални Бајерн је победник групе са максималних 15 бодова, клуб из Лондона је други са 10 и они су обезбедили пласман у осмину финала Лиге шампиона. Наш клуб је остао на три бода, док Олимпијакос има само један и то онај освојен против Тотенхема у Атини (2:2) и зна да га само победа води на треће место. Бод или сва три доносе нашем клубу надоградњу од прошле сезоне и пласман у шеснаестину финала Лиге Европе, што би представљало изванредан резултат.

Математика је јасна, све зависи од нас. Већи је притисак на грчком клубу који има само једну опцију исхода меча на стадиону „Караискакис“ од 21 час. У случају успеха, наш клуб ће чекати жреб за шеснаестину финала 16. децембра, а мечеви ове фазе заказани су за 20. и 27. фебруар 2020. године.

Претходни текстЦрвена звезда мтс и НБА 2К у Делта ситију
Следећи текстПораз у Подгорици