Звездини бисери пишу историју

61

Јуниори Црвене звезде су ремизирали против Бајерна (1:1) у оквиру петог кола Омладинске Лиге шампиона, чиме су пришли корак ближе европском пролећу јер су остали на другом месту групе Б.

Стварање играча је циљ за Црвену звезду, а када се то испрати и позитивним резултатима, онда је то додатни плус. Сложни су у томе сви запослени у нашој Омладинској школи. Међутим, јуниорски тим Црвене звезде, који је уз то и најмлађи у овом такмичењу, налази се пред европским пролећем и одлучиваће о својој судбини против Олимпијакоса у Атини 11. децембра од 16 часова. Уколико победимо – пролазак даље је обезбеђен, али и у случају других исхода, помно ће наши јуниори пратити дешавања из Минхена, где ће Бајерн, који је већ обезбедио прво место и директан пролаз, дочекати Тотенхем.

Јуче су, наши таленти, још једном показали какав квалитет и потенцијал поседују. Уз то и какво срце и карактер имају, јер су били су равноправан ривал минхенском тиму.

Била је врло тешка утакмица. Много смо се потрошили. Заслужено смо повели, после примили гол, али мислим да смо показали карактер и то је оно што је најбитније. Што се мојих одбрана тиче, трудим се да увек будем концентрисан и да реагујем најбоље што могу. Захваљујем се свим навијачима који су дошли да нас подрже. Колико сам видео са терена- западна трибина је била пуна. Надам се да ћемо проћи даље и да ће наши навијачи наставити да буду уз нас – рекао је Андрија Катић, чувар мреже наших омладинаца, који је бранио маестрално.

Меч у Атини биће пресудан за наше бисере. Против ривала ког су већ савладали у Београду резултатом 2:1, имаће сјајну прилику да остваре историјски успех и “презиме” у Европи.

Врло су напорне ове утакмице пред крај полусезоне, јер нас умор полако стиже, али смо се договорили са стручним штабом да морамо да дамо и последњи атом снаге у мечу против Бајерна. Много трчања, дуела, сматрам да смо одиграли лавовску утакмицу и да је хемија у екипи допринела томе да остваримо позитиван резултат. У Атини ћемо дати све од себе да изборимо пролазак даље. Свесни смо колико смо радили и колико смо се борили за ове европске успехе. Ми смо Звезда и увек идемо на победу – рекао је Милош Пантовић, крилни нападач рођен 2002. године.

Сјајан прекид и много рада у том сегменту исплатио се нашим талентима.

Тешка утакмица за нас. Повели смо 1:0 из уигране акције и увек је позитивно када нешто што увежбавате на тренингу, можете да реализујете на утакмици. Примили смо гол, али смо показали карактер и доказали да можемо да се носимо са најквалитетнијим екипама у Европи. Идемо у Атину на победу, не бавимо се калкулацијама, јер имамо самопоуздања и верујемо у пролаз – рекао је Андрија Радуловић, асистент код јучерашњег поготка.

Тријумф у вечитом дербију, десет везаних победа у домаћем првенству, више од годину дана без пораза на теренима у Србији и прилика за историјски успех. Црвена звезда има будућност.

Претходни текстАБА У19 – Јуниори допутовали у Задар, циљ Ф4
Следећи текстЦрвена звезда мтс и НБА 2К у Делта ситију