Пораз у Лиможу у драматичној завршници

62

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су у Лиможу 71:72 ( 16:15,19:25, 25:8 и 11:24)чиме су и теоретски изгубили све шансе да се пласирају у наредну фазу такмичења и четвртфинале Еврокупа.

Три пораза у драматичним завршницама у Малаги, Београду и коначно Лиможу коштали су црвено-беле прилике да се боре за даљи пласман. У Лиможу коначних 71:72 након промашаја Перпероглуа за три поена у лошој последњој деоници у којој је Црвена звезда „просула“ двоцифрену предност након одличне треће деонице
.Пред 4200 гледалаца у дворани у Лиможу најефикаснији код црвено-белих био је Регланд са 15 поена и 6 асистенција, Берон је додао 12, а двоцифрен је био и Добрић са 10 поена.

Након изједначене прве деонице, домаћин је заиграо боље у другој четвртини, умешно је користио грешке ривала и стигао до пет поена предности на полувремену 40:35.

Трећа четвртина протекла је у потпуној доминацији црвено-белих, ређали су се кошеви Добрића, Ристића, Регланда… па се у последњу четвртину ушло резутатом 60:49 за Црвену звезду.

Међутим, кошеви Мајкла Оџа на 3.55 пре краја утакмице за 70:62 за црвено-беле испоставило се били су последњи из игре у овој утакмици, а домаћин је бројне грешке и промашаје казнио серијом 10:1 коју је „затворио“ Русел двојком 14 секунди пре краја…

Милан Томић, тренер КК Црвена звезда мтс:
Имали смо ову утакмицу до 38. минута. Последњих два минута и 40 секунди учинили смо све што не треба како би довели ову утакмицу до неизвесне завршнице. Изгубљене лопте, лоша решења у нападу, још гора одбрана и на крају смо изгубили утакмицу. Тих последњих два и по минута су најважнији показатељ како смо играли. Имали смо своје периоде, имао их је и Лимож, али у правом тренутку смо направили разлику. Било је 12 поена за нас, али на крају нисмо „завршили“ ову утакмицу на прави начин. Лимож је играо последју утакмицу пред својим навијачима, зато сам и очекивао тежак меч.

КК Црвена звезда мтс: Регланд 15+6ас, Човић 9, Кешељ 2, Перпероглу 4,Давидовац, Ненадић, Фаје 4, Берон 12, Ристић 9+6ск, Добрић 10,Симанић 3, Оџо 3 +6ск

Наредне среде у последњој утакмици у групи кошаркаши Црвене звезде дочекују Уникаху из Малаге.

Претходни текстБабић: Хоћемо победнички ритам и у Турској
Следећи текстКако тренирамо на дан утакмице