Кобиљски: Велики изазов за нас

90

Одбојкаши Црвене звезде у уторак (19 часова) дочекују екипу Веро Волеј Монца из Италије у првом мечу осмине финала ЦЕВ Купа Изазивача.

Црвено-бели су до осмине финала дошли са две победе без изгубљеног сета против Радника из Бијељине и сада их очекују дуели са представником Италије.

Очекујемо врло тешку утакмицу против екипе која је добро попуњена на свим местима. Верујем да ће ово бити велики изазов за нас и надам се да ћемо пружити добру партију. Оно што је најважније мислим да ће нам овај меч веома значити за даљи напредак и да ће нам добро доћи за наставак сезоне – изјавио је Драган Кобиљски, тренер Црвене звезде.

Одбојкаши Монце су са два максимална тријумфа против екипе Парну из Естоније стигли до осмине финала и дуела са Црвеном звездом. Тренутно се налазе на 6. месту националног првенства Италије са позитивним скором, 7 победа и 5 пораза.

Сама чињеница да играмо против екипе која се налази у горњем делу италијанске лиге ће нам добро доћи да наши млади играчи тачно виде колико још могу да напредују и на ком су нивоу тренутно. Гледаћмо све са позитивне стране, да извучемо најбоље из овог меча и да се спремимо за нешто што нас очекује у даљем току наше спортске године – закључио је Кобиљски.

Прва утакмица осмине финала ЦЕВ Купа Изазивача између Црвене звезде и Веро Волеја из Монце игра се у уторак 18. децембра од 19 часова у дворани УСЦ Вождовац у Београду. Улаз је бесплатан. Меч ће судити Дејвид Корми из Шкотске и Роман Маршнер из Чешке.

Реванш меч осмине финала ЦЕВ Купа Изазивача између Веро Волеј Монце и Црвене звезде на програму је 15. јануара 2019. године у Италији.

По пропозицијама ЦЕВ, уколико екипе освоје исти број бодова после две утакмице, укупног победника ће одлучити „златни сет“. За победе од 3:0 и 3:1 добијају се 3 бода, а уколико је резултат 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод.

Победник дуела Црвена звезда – Веро Волеј Монца у четвртфиналу ће играти против бољег из двомеча Саво Волеј Купио (Финска) – Калцит Волеј Камник (Словенија).

Претходни текстСавић: Без премца у Србији
Следећи текстМилојевићу друга узастопна Златна лопта