Алимпијевић: Да не замеримо себи ништа на крају

83

Кошаркаши Црвене звезде мтс након нове победе у АБА лиги, путују у понедељак поподне у Истанбул где их у уторак очекује меч 13. кола Евролиге са Фенербахчеом актуелним прваком Европе.

Црвено-бели су у серији победа у оба такмичења, али их у Истаннулу очекује највећи изазов дуел са екипом која брани трофеј у најјачем европском клупском такмичењу.

Екипа Црвене звезде мтс ће у понедељак тренирати у Бару, а у Истанбул стиже поподневним летом из Подгорице. Пред овај меч тренер Душан Алимпијевић каже:

Екипа Фенербахчеа је одлично реаговала на пораз од Жалгириса и забележила важну победу у недељу у дербију турског шампионата. Изванредан тим који предводи човек за кога имам изузетно поштовање и велики тренер најуспешнији у историји Евролиге. Уз Олимпијакос и ЦСКА наш наредни противник је највећи кандидат за освајање титуле. И поред тога што често истичемо да играмо без оптерећења у Евролиги, идемо у Истанбул да одиграмо добру утакмицу – рекао је тренер Црвене звезде мтс и додао:

Ова утакмица ће бити још један корак у одрастању и сазревању овог тима, овога пута у најскупљој кошаркашкој школи у Евролиги, против Фенербахчеа. Изузетно физички доминантан тим, уз огроман индивидуални квалитет, и јако им је тешко парирати. Ми желимо дамо све од себе, да на крају немамо шта себи да замеримо. Сви су здрави, успели смо да расподелимо и свима минутажу у важној утакмици са Морнаром, осим Џејмсу Фелдину, највећи проблем, као и свим другим екипама је умор од путовања у оваквом ритму – рекао је тренер црвено-белих пре него што је повео екипу на тимски састанак и тренинг који ће бити одрађен у Бару.

Утакмица Фенербахче Догуш – Црвена звезда мтс игра се у уторак од 18,45 часова у дворани „Улкер Спортс Евент хал“.

Претходни текстПродаја карата за Панатинаикос од уторка
Следећи текстПродаја карата за ЦСКА